Hopphelg.

I fredags var äntligen Niclas här igen så vi kunde träna på att bli bättre! Så kul och så bra övningar! Vi alla fick verkligen kämpa på för att hitta ett jämt flow och leverera likadana språng hela tiden. Eller iallafall ett försök till likadana språng hela tiden.

Vi började med en klassiker, tre bommar, 16 m, rida först 5 jämna, sen 4 jämna och sist 4 + 5 jämna. Ja redan där någonstans känner man ju att det finns mer att önska av sin ridning. Klart det går absolut men det tar lite för många testskjutningar innan man är fantastisk. Detta är ju något man borde vara fantastisk på direkt.

Sedan hade vi både en serie på långsidan och en på medellinjen som vi sedan helt klart verkligen fick slita på!

Vi började på långsidan där vi hade bom, räcke, bom, 4 lite så tillbaka språng till bom, oxer, bom. Denna övning hoppade vi åt båda hålla så både då med räcke ib och oxer in.

Riktigt riktigt bra övning! För lugnet, för positionen och för att få hästarna att ta i precis lika hela tiden. Rycker verkligen att Gullis kämpade på bra med denna!

När vi slitit på bra på långsidan så bytte vi till medellinjen. Där hade vi bock, plank, bom, två spång även där lite så andas till bock, planka bom.

Tanken är ju att rida mellan ben och hinder inte mellan hand och hinder. Jag vill ju dock vääääldigt gärna ta den där sista lilla avstämningen i handen för att ”verkligen vara säker” istället för att skapa ett tryck med mina ben i form av en stark samlad galopp som kan ”poppa upp” i luften så vill jag försöka spänna bågen med handen. Blir helt klart bättre resultat om man använder benen istället.

Övningarna var ju så himla bra så jag lyckades lura med mig mamma ut på lördagsförmiddagen och trots att det i teorin var skottpeng på att rida inne så fick det bli hoppning för brudarna. Ville passa på att hinna med att öva med dom också även om mamma inte riktigt går att jämföra med Niclas på marken. Men hon är duktig på att film, höja och sänka hindren samt lyfta upp en bom om den bom förmodan skulle ramla ner om man hamnade lite mellan röven och skogen eller helt enkelt bara hoppade lite för lågt eller lite för kort. Eller vad det nu kan vara som ställer till det lite 🙂

Sjukt imponerad av Cindy som ännu en gång går in och löser övning första – gången med en liten fundering, väljer gärna att ta lite extra tid på sig och travhoppa till att man andra gången man styr på säger – Jaha! Var det så här den här övningen skulle göras.

Tycker att hon var super fin och jätte bra! Hon är verkligen inne i en utvecklingsfas just nu vilket är så himla kul!

Liten var galet het på gröten och väldigt lycklig över att få lufta sig! Övningarna var ju rätt slitiga för hästarna och jag tror att alla hästarna som var med för Niclas och även dom som hoppade denna själva kände av det i kroppen. Men inte Liten! Hon hade lika mycket energi i början som i slutet av passet och galopperade med stuns i bakbenen hela vägen. Väldigt roligt dock att hon är så himla på hugget!

Väldigt bra övning för henne också där hon måste hoppa på styrka och inte bara flasha runt med sin talang som hon lätt gör ibland när hon klättrar upp på hybrisberget. Väldigt bra egenskap dock som hon har men ibland är det ju kul att få åka med också 😉

På Söndagen sen tänkte jag först egentligen bara öva på bommarna för att få det mer befäst och rida en jämnare galopp hela vägen. Men för att citera Malin som var med i ridhuset – När det gick som en räkmacka och hon som ”extramamma” var hinderpersonal så fick jag lite feeling och passade på att hoppa igenom övningarna ännu en gång med Gullis om än lite lägre och inte lika många repetitioner.

Så om ni undrar över fluffdamaskerna så är det bara att planen ändrades lite under passets gång från markjobb till hoppning 😉

Gullis har ju som ni vet lite speciella tänder och han har varit lite mindre musklad i käken på vänstersida och han rids därför en hel del på hackamore till vardags just nu för att han ska bli mer liksidig igen. Och nu har jag fått låna ett med längre skänklar från Annie som funkar så bra!

Riktigt nöjd med hur han jobbar på det här bettet och han blir inte alls tung som han kan bli lite på det lilla hacket när han tycker att vi myser och rider i grimma… Utan här tycker jag att han blir riktigt lätt och fin i handen och jag har även plockat bort martingalen vilket är jätte skönt att det funkar så bra.

Jag har ju levt i tron att jag inte behöver martingal tills den gick sönder i Enköping och jag provade att rida utan för er som minns. Haha jag lagade den fort till terrängen om en säger så.

Men på det här bettet är han riktigt bra utan, även om vi än så länge varken har hoppat högt eller banor utan bara lättare markjobb. Men snart kommer vi nog ställa upp en öppen bana hemma eller om jag hittar någon bra pay & jump att iallafall prova en gång på. Oavsett så känns det som ett väldigt bra komplement till vardagen och för hans tänder.

Riktigt rolig helg med fyra riktigt bra hopp-pass i ryggen! Ikväll kommer Pelle och drillar oss och skapar lite ordning igen innan jag och Anndao på tisdag styr mot Göteborg och Horse Show! Hur kul!

Dessutom sommartid, sol och en utebana som har torkat upp! Ibland är livet helt klart lite bättre! Ps. Blev världens längsta inlägg, alla hästarna finns med på film men det får helt enkelt komma i ett eget inlägg!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s