Utomhushoppning.

Äntligen är sommaren här för en sekund. Våren missades och sommaren kom men vi alla vet ju att den bara luras och snart är det kallt en sväng till eller två minst. Det vet vi ju tyvärr alla.

Men oavsett vad så är lyckan total när man kan hoppa ute igen. Både jag och hästarna njuter till fullo och man får absolut hålla i sig lite extra emellanåt ….

Gullis fick hoppa en 5,50 här om kvällen vilket han gjorde riktigt bra även om det kom som en ”chock” för honom att Annie höjde oxern två gånger …. rimligt att missa att den blivit ett snäpp större. Men när han hade ställt in rätt höjd så hoppade han riktigt väl. Till och med så han öppnade ett uns bak.

Och uppenbart hoppade han mig lite ur sadeln …. tänk att man aldrig tränar så mycket att man eventuellt skulle få en acceptabel position i sadeln …. Öva. Öva.

Men absolut ett angenämt problem när han hoppar upp sig såhär. Han får gärna alltid hoppa såhär.

Liten har fått hoppa två dagar i rad där dag nummer ett verkligen var så bra. Hon var så avspänd och rytmisk. Jag kunde stå i lättsits och bara rulla runt lite ”planlöst” på de hindren som kom i vår väg. Väldigt nöjd!

Tänkte göra om samma lika igår men ja, nej. Då var myrorna i brallan oöverstigliga och det var väldigt svårt att hålla sig i skinnet. Då hamnar man ju lätt i en lite lätt handbroms hela tiden vilket aldrig blir bra … hon hoppar ju inte dåligt men hon kan ju alla dagar i veckan hoppa bättre och med en lite najsare känsla.

Hon blev tillfälligt sinnesförvirrad också och kunde helt plötsligt inte hoppa stora vattnet på utebanan. Hon som gjort lilla torrgraveb så bra …. men vi slet på och till slut hoppade hon stora graven avspänt. Men man vet ju tydligt vad hennes hemläxa är nu. Hon kommer att få hoppa den mer eller mindre varje dag nu ett tag och bara göra det enkelt och avspänt.

Skrittade av upp till andra graven men den gjorde hon i skritt på lång tygel i sömnen så det var skönt.

Ska leta upp en trimmer också, det är ju inget man äger när man bor i lägenhet tyvärr. Så jag kan klippa fram även de andra gravarna som är lite större så hon får ännu mer hjärngympa. Helt perfekt verkligen att vi har fyra olika gravar i olika storlek plus ”stora” vattnet på hoppbanan.

På Cindy behövdes bälte en stund eftersom hon nu har lärt sig att busa i fart vilket absolut är skönare än hennes snabba stopp. Det enda man är lite nervös över är ju att det ska komma ett stopp-bus direkt efter ett fart-bus för då kommer man sitta lösare än innan ….

Men skönt att ha hoppat henne några språng så debuten för våren är gjord. Hon var väldigt glad och när jag vågade släppa lite på säkerhetslinan också blev hon väldigt fin! Hon känns verkligen bra just nu! Hon gjorde även en super träning för Pelle i måndags. Det är verkligen så himla kul att jobba med henne! Även om jag fortfarande är lite livrädd i själen för årets första terrängträning haha.

Underbart helt enkelt med sol, varma plusgrader och vår underbara ridbana. Kan nog inte bli bättre!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s