Fantastiska brudar

Vilken härlig solig lördag vi hade i Nynäshamn, jag, brudarna och Cissi. Det vankades tävling för Liten och Cindy som båda gick en H90.

Först ut var Cindy som fick en lite kort framridning till dressyren men vad gör det när man persar och levererar 67,39%?! Absolut ingenting helt enkelt. Eller kort och kort, red i 30 min men 20 min av dom var i skritt och resterande 10 min i trav och galopp. Det var ju väldigt varmt och alla tre grenar skulle gå på en och samma dag. Då behöver man verkligen inte rida ihjäl dom.

IMG_1677.PNG

Efter det så levererade hon en felfri banhoppning, något spänd men släppte fint på slutet som ni kan se på filmen då kameran tyvärr inte gick igång så det är bara dom 4 sista hindren med på film. Men väldigt nöjd med henne och väldigt kul att få ligga på sina dressyrstraff inför terrängen. Våra andra starter så har vi ju haft en bom ner i vardera som vi har lagt på vårt rutinkonto men nu satt äntligen nollan.

Jag har inte direkt varit orolig för att inte sätt nollan, Cindy är väldigt bra men också väldigt grön så vi har bara behövt lite övning. Och kommer såklart behöva ännu lite mer övning.

IMG_1679.PNG

Kort paus, brodda Liten och sedan byta häst och tillbaka ner till dressyrbanan. Jag tycker att Liten kändes bra, lite pigg men fin. Busade i första fattningen då det kom lite publik och ville visa upp alla sina konster som hon kan. Det kan man ju förstå när det kommer så mycket folk …. Det gäller ju att imponera!

Domaren tyckte dock att halsen blev lite kort där av en riktig bottennotering i % så det är såklart alltid trist. Men det är ju tyvärr lite så med Liten, är hon bra är hon skit bra!Är hon lite pigg blir det ofta lite mycket av allt och jag lyfte nog bara inte upp nosen lika mycket som jag brukar. Men är nöjd med känslan i övrigt bara tråkigt att gå ut med 61,96%

Men väldigt fina lovord och domaren gillade henne verkligen och skrev att det kommer bli så bra när hon hamnar rätt i formen. Och det kan man ju bara instämma med!

Hoppningen gjorde hon som alltid lekande lätt och levererade en säker nolla. Så ändå ett hyfsat bra utgångsläge inför terrängen där Cindy låg 4:a och Liten 10:a.

IMG_1676.PNG

Terrängen beskrivs väl bäst med ordet fantastisk! Cindy levererade sin livs runda och var så himla fin! Hoppas stort och lätt runt hela banan och hittade sin räcer växel så jag kunde till och med sitta lite lugnt in i mål på tiden 3:25 och optimaltiden var 3:38.

Kändes bara så sjukt jävla lätt och som att ytterligare en pollett har ramlat ner och hon bara självsäkert tog sig an alla utmaningar.

Är verkligen så lycklig för henne!

Liten gick sen ut och körde en räcer runda. Egentligen är det ju helt ”enligt plan”. Vi har ju gått ner i klasserna just för att hon ska komma tillbaka och göra allt lekande lätt och det gjorde hon verkligen den här rundan!

Så resultatmässigt lite onödigt att dra på sig 1,2 tidsfel för att man löste allt lite för lätt och trots att jag typ bromsade hela rundan runt … Så gick hon in på tiden 3:20. Men känslomässigt inte alls onödiga fel! Det är verkligen så himla skönt att hon nu börjar kännas så himla självklar igen och hon älskar det verkligen.

Men ska man se något positivt så räckte inte dressyren riktigt till idag för att vi skulle få pris så att vi kom 8:a istället för 6:a och det var 5 placerade så 😉

Cindy däremot som höll undan och för första gången landade på sina dressyrstraff fick med sig 3:e priset hem! Så jag kan inte vara annat än stolt!

Tänka att båda brudarna i år dessutom varit felfria i alla sina terränger på hinder och några med några få tidsfel och att dom varit placerade i alla utom 3 starter och då har dom varit precis utanför!

Mantorp H90 – Liten 2:a

Mantorp H90 – Liten precis utanför

Nynäshamn IT80- Cindy 2:a

Botkyrka H90 – Liten 4:a, Cindy precis utanför

Nynäshamn IT90- Liten 2:a

Nynäshamn H90 – Cindy 3:a, Liten precis utanför

Helt klart dumt att klaga på den här vårsäsongen! Nu får vi se vart resan går nästa gång men planen är iallafall stilterrängen hemma på Nilslund två onsdagar i Juli och då blir det nog Mathias i sadeln på Liten vilket ska bli spännande! Tyvärr missar vi Enköping då Falsterbo hägrar, men ja vem vet kanske åker vi till Boxholm 🙂

IMG_1673.jpg

Cowboys & Indianer

 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s