Vargtänder

Då var det dags att avlägsna lite dolda vargtänder. Cindy har inte varit störd av dom alls men dom gör ju absolut ingen nytta och nu när vi åkte in till kliniken för att även gå igenom hennes överbett så passade vi på att plocka ut dom.

Jag ska ju dessutom vara nere i Falsterbo en vecka så två veckor bettlöst passar sig utmärkt i planeringen.

Hon har ju dessutom levt upp till alla förväntningar och varit väldigt fin i alla sina tävlingar så lite vila och smälta våren kan inte bli bättre.

Tänderna satt bra och var lätta att ta ut och tänderna slipades ner så mycket som det gick så nu är vi snart redo för vår 100 debut! Hoppas jag iallafall känns så overkligt att hon startade sin första H80 för mindre än ett år sen och att hon sedan dess varit felfri iallafall sina starter och kvalade på direkten till H100.

Med till kliniken var även Gullis för sin vanliga rutinkoll som han har var 6:e månad. Han börjar bli ”väldigt fin” i munnen nu så det känns jätte skönt!

Vi stod där och skojade lite om dolda vargtänder och hur kan man man missa dom? Och vips tro det eller, men vad tror ni att vi hittade i Gullis mun …? Jo mycket riktigt en dold lite vargtand! Den har alltså missats under alla år, och även om Elis varit den som gjort hans mun mest så har ju hon både varit gravid och föräldraledig och någon gång även sjuk så den har missats av precis alla som någon gång tittat honom i munnen.

Nu har den ju absolut aldrig någonsin stört honom och Gullis är nog en av dom absolut finaste hästar jag har ridit men självklart fick den nu åka ut när vi tillslut hittade den.

Så det fick helt enkelt bli 3 vargtänder mindre så där en helt vanlig måndagseftermiddag. Och två överbett fixade och tillsnyggade.

Alla tänderna satt bra så det blev väldigt små snittytor men hästarna får trots det vila sina munnar från bett nu i 2 veckor innan vi kör igång igen. Och sen är vi redo för resten av säsongen och så kör vi nästa koll i januari 2020.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s