Nära skjuter ingen hare – men glad ändå.

Ja precis ändå väldigt glad! Gullis var även han med till Åby och fick gå en H100-klass som han gjorde på ett fint sätt.

Jämn och stadig dressyr belönades med 68,25% och det får jag ändå se mig nöjd ned. Något mattare ökningar än vad han kan göra och en elak broms som bet honom vid ett tillfälle. Men i övrigt väldigt nöjd med honom!

Hoppningen gjorde han sedan bra måste jag ändå säga även om han blev lite spänd en liten stund då jag av någon högst oklar anledning tappade stigbygeln efter hinder nr 1?!

Hoppade av och landade utan konstigheter men sen vips så var foten ur. Och Gullis är ju väldigt känslig även om jag tror att många kanske inte upplever honom så när jag rider men är det något han avskyr så är det när jag tappar balansen.

Jag kände mig för en stund som öppet hus på ridskolansdag när jag flaxade runt i sadeln. Men efter hinder nr två var ordningen återställd med två stigbyglar och Gullis blev lite lugnare att det inte flaxade så mycket på ryggen på honom igen. Så det blev en felfri runda som la oss på en 3:e plats inför terrängen.

Terrängen gjorde han sen på ett väldigt fint sätt, jag fick lite väl blodad tand och var väldigt sugen på pris då jag visste att ”om jag bara” red in på tiden så skulle jag vara tvåa.

Då han tittade till lite på ett nerhopp på Nilslund på stilterrängen han gick där så bestämde jag mig för att inte ha ”ett skit stopp” på det lite större nerhoppet här. Ni vet när man kommer fram till kanten och har släppt benen lite. Utan jag skulle minsann rida hela vägen ut för kanten och över spetsen som stod dryg 6 språng bort.

Man kan säga att Gullis var väldigt lydig! Jag red av honom lite med benen. Med min rutin borde man veta vad som händer då …. självklart sopade Gullis ut för uthoppet, han kändes som att han blev något ställd av djuplandningen och landade lite tungt varpå jag tappade lite balans och ramlade fram lite på magen.

Och som jag skrev om hoppningen så tycker Gullis inte alls om när jag tappar balansen! Så han satte av i en form av sken skulle man kunna säga … så vi han ta ett rätt rejält ärevarv runt terrängbanan innan kontrollen och lugnet var återfunnet. Men när jag satt säkert i sadeln igen och Gullis kände att jag hade ordning på grejerna så fortsatte vi sedan felfritt i mål.

Tyvärr var det ju just även där som led Cindy hinder 5a och b. Och då tillåts inga ärevarv. Så 20 straff med i protokollet men i övrigt galopperade han på extremt bra så trots ärevarv av större men snabbare sorten gick han in på tiden i mål.

Självklart tråkigt att inte få komma hem med en blå rosett men ändå jätte kul med en fin runda i ryggen efter den här säsongen! Väldigt fin i alla vatten, på alla smalhinder. Både i lördags och i onsdags.

I onsdags gick han ju en stilterräng IT100 på nilslund felfritt på tiden med 8,0p och en 3:e plats.

Så vi har äntligen haft lite medvind med skor på och bra rundor i kroppen. Så vi hoppas att denna trend ska få hålla i sig.

Anndao red även en jätte fin och felfri IT80 på honom i onsdags så vi har haft en riktig toppenvecka att lägga bakom oss!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s