dressyrhäst.

Liten har ju haft lite väl stora fallenheten för kür av olika slag så hon har fått gå väldigt mycket dressyr nu ”mellan tävlingarna”. I hennes fall så räknas ju fälttävlan som tävling och dressyrtävlingar mer som att vi åker bort och över på att springa på tygeln utan att göra blandade småhopp allt för mycket.

IMG_3624 (redigerad).PNG

Efter det lite oturliga broddtrampet är hon nu tillbaka i träning och känns riktigt fin! Så hon inledde förra veckan med en riktigt bra träning för Pelle för att sedan avsluta den med ett riktigt bra dressyrmeeting.

Vi styrde två dagar till Gripens sommarmeeting och red tre klasser. Planen är ju att vi ska rida div II i höst så jag kände att det kunde vara skönt med en LA i ryggen, Liten har ju bara gått det en gång tidigare för typ 3 år sen och då bjöd hon på seriebyten och diverse annat som inte ingick i programmat så efter det blev hon degraderad till dagisklasser och särskola. Under lång tid …

IMG_3622 (redigerad).PNG

Vi började fredagen med att rida en LB:2 som hon gjorde riktigt bra 67,00% och ett pris blev belöningen för den insatsen! Så det är jag ändå väldigt nöjd med det kändes som ett säkert program där jag kom ganska mycket till ridning.

IMG_3521.jpg

Vi fortsatte sedan fredagen med en LA:3 som jag är ännu nöjdare med! Tycker att hon löste det väldigt fint och kändes väldigt bra, klart att det fortfarande saknas lite kvalité för att kunna hålla en stor trav hela tiden och även få till ökningarna, dom blir lite för tama. Hon ha inte riktigt fått in styrkan och tekniken att sträcka på sig utan vill fortfarande gärna bli lite snabb där. Men annars skulle jag inte säga att vi hade så stora missar, hon blir lite för het i skritten fortfarande så den bjöd på en 5 och ett taktinslag. men i övrigt fina kommentarer och siffror genom protokollet och vi landade på 67,28%

Riktigt lyft om man jämför med när hon blev förpassad till särskola för 3 år sedan. Inget pris, det föll på decimalerna men vad gör det när hon faktiskt har gått in och gjort det som var målet – ett riktigt bra program utan kür!

IMG_3620 (redigerad).PNGIMG_3619 (redigerad).PNG

På lördagen återvände vi till Gripen för att rida ännu en LB:2, kan bara säga att jag är riktigt nöjd med henne och denna ritt kom ju även på film som ni kan se här nedan. Tycker att hon var riktigt fin och ridbar och jag kunde verkligen börja rida med benen om henne inne på banan. Riktigt nöjd! Även om procenten blev något lägre än dagen innan så tycker jag att hon har höjt sin grundnivå riktigt ordentligt.

Det blev 66,66% denna gång så absolut inte långt ifrån fredagens 67% och , en procent ifrån pris. Även om jag måste erkänna att jag tyckte att hon var värd ett pris! Helt klart! Men man är väl alltid lite egenkär och tycker att sina egna hästar är riktigt fina.

Jag hade en högre kvalité genom programmet på lördagen men tyvärr en kostsam miss i ena upptagningen där hon inte riktigt orkade hela vägen. Men ett bra kvitto och vi vet verkligen vad vi behöver öva på.

IMG_3618 (redigerad).PNG

Det känns riktigt lovande inför kommande fälttävlan att kunna gå ut med en så stark dressyr och det har verkligen varit roligt att tävla denna helg!

Det blev en silverrosett i Agrias Guld Cup då lördagens klass var sista kvalet i cupen, självklart hade jag gärna ridit över 68% så jag hade kommit till finalen med två guldbiljetter likt IDOL men å andra sidan så ska jag ju inte rida finalen då det vankas fälttävlan på ”hemmaplan” då. Så vi får se oss nöjda med att vara tabelltvåa till finalen efter 33 + 22 poäng. Jätte kul initiativ med en cup och får Lite har det verkligen varit toppen att tävla så mycket dressyr som hon har gjort den här våren.

Går inte att komma ifrån att allt blir bättre med en bra dressyr och har man en häst som Liten som nästan varje start i år har varit dubbelt felfri i hopp och terräng och slutat på sina dressyrstraff så är det ju helt klart dom som ska förbättras.

IMG_3604.jpg

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s