”Tysken” är här.

Då äntligen var det dags för mig att rida min första träning för Stefan Lundin. Kort recap för er som inte vet vem Stefan är.

Stefan bor i Tyskland sedan snart 25 år tillbaka, han har nu egen verksamhet med hästar som han utbildar och tävlar på olika nivåer upp till svårhoppning. Han håller även på med försäljning och förmedling av hästar.  Innan han började med sitt eget utbildning och tävlingsstall så jobbade han hos Böckmann och var förste ryttare på Ramsbrock. 

Han har vinst i svår hoppning,han har utbildat ett 20 tal hästar upp till svår hoppning han har även utbildat hästar som sedan gått OS och världscupen bland annat Countdown som var finalist i OS. Great Point som vunnit världscupkval i USA, även reserv för OS. Han har förmedlat hästar som OS.finalisten Calibra  för Sverige  även Cadet ryttare (Ashley bond,USA) världens framgångsrika häst i super league 2009,vinstrikaste häst i Aachen 2009. 

Han har tidigare regelbundet haft träningar på Sjöbacka men då när det begav sig vågade jag faktiskt aldrig prova utan satt på läktaren några gånger och kollade när andra tränade flitigt. Fråga mig inte varför jag aldrig vågade förut? Kanske för att vildElmer just var lite vild kanske 😉

Var ändå rätt nervös inför denna träning måste jag erkänna, även om Stefan är svensk så har han ju ändå den tyska ridningen och ordningen som sin vardag. Och säga vad man vill, men det finns ju en anledning till varför tyskarna nästintill alltid är bäst i världen.

Valet av häst föll på Cindy och bara det kan ju göra att man blir ännu mer nervös för då vet man ju inte ens om man kommer sitta kvar hela träningen.

Men oj så bra hon var! Hon har haft en vecka för återhämtning med enbart hagvistelse som sedan förra veckan avslutades med skritt fredag, lördag, söndag. Hon reds av Anndao i måndags och sedan var det som sagt dags för träning.

Man inser verkligen vad viktigt det är med dessa mindre viloperioder efter att dom gått lite intensivt ett, det är så många saker som bara faller på plats när dom får landa och smälta.

Passet igår ägnades åt markjobb och gymnastik och styrka. Väldigt nyttigt och lärorikt och Cindy kämpade verkligen på!

Började med att trava tre bommar och bara känna att dom låg jämt på bettet, gick för skänkeln fram till handen och var lösgjorda och gjorde sedan samma sak i galopp och egentligen bara enkelt rida fram till handen i rytmen och låta hästarna jobba lite med bommarna.

Hoppade lätt fram några gånger på ett kryss som blev ett räcke innan hästarna fick börja kämpa med dom två serierna vi hade.

Den första bestod av räcke, 2 korta, räcke, 3 normala, oxer. Supersvårt kände man att Cindys hjärna tänkte. Hur skulle man framförallt hinna få plats med 2 språng mellan dom första? Sen sa min hjärna – men hur ska jag få till 3 normala jämna utan att det sista språnget blir för stort och flackt?!

Vi kämpade på båda två på att få in två och sedan rida tre jämna i hand och måste nog ändå säga att vi faktiskt blev bättre vilket såklart även bekräftades av Stefan.

Vi hoppade inte så högt, låg kanske runt metern på slutet vilket absolut mer än väl räckte för man kände att det absolut tog på styrkan på dom. Väldigt bra övning.

Sedan gick vi över på en övning med räcke, 1 språng, kryss-kryss på studs, 1 språng, oxer.

Denna övning hoppade vi åt båda håll så både med räcke och oxer in.

Cindy kämpade verkligen på så bra och det var så nyttigt för både henne och mig! Jag blir ju lätt lite passande på henne i början av passen som ni kanske kan förstå efter diverse kontroller av ridhusbottnar och när jag sedan känner att hon spänner av så går passningen över till lite mer löshoppning och jag släpper allt stöd istället.

Så jag fick öva mycket på att ha ett jämnt tryck på bettet och få henne att verkligen hoppa genom sin kropp. Utan att jag lixom passar henne för då i sin tur hinner hon inte riktigt hoppa klart sitt språng. Väldigt väldigt nyttigt.

Och min snedhet i höften blev även påtaglig … måste ta tag i den igen. Svårt att göra hästarna rättvisa när man har en kropp som liknar en ostkrok …. viker väldigt mycket i västersidan nu så inte helt oväntat att mina hästar ibland hoppar lite till höger när dom får börja ta i. Detta är ju något som är väldigt tydligt på Gullis om inte annat.

Cindy verkade väldigt nöjd med träningen om än väldigt trött efteråt ❤️ lilla gullet!

Planen var egentligen bara att rida en dag för Stefan denna gång men han ville se oss även idag så det är bara att lyda order helt enkelt och träna på att bli bättre 😉

Planen är att Stefan ska börja komma regelbundet till oss på Sjöbacka nu vilket känns väldigt bra! Skönt att få kontinuitet i träningen igen efter ett litet uppehåll över sommaren när det gäller hoppträning.

Sen hoppas jag ju även såklart att Niclas ska börja komma även i höst för jag har verkligen fått bra hjälp med Gullis av honom.

Kan varmt rekommendera er att prova på att träna för Stefan, var sjukt nyttigt och jag tror att alla hästarna och ryttarna i min grupp fick kämpa på ordentligt! Super kul!

Och nu är vi laddad för en ny dag och nya utmaningar! Lilla Cindy kommer sova i flera dagar efter det här 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s