Lärorika dagar.

Vilka roliga dagar vi haft tillsammans med Stefan. Lite spontant från ett pass inplanerat så blev det tre. Och inte bara för att jag är dålig och behöver träna 😉 utan för att först var han lite sugen på att träna Cindy lite mer och sen fick jag lite mersmak så vi klämde in Liten också innan mörkret. Och roligt också att Anndao och Gullis hängde på mig och Liten. Verkligen super bra träning.

Onsdagen ägnades mer åt linjer än gymnastik. Vi hade en böjd linje som vi red på 7 och 6 galoppsprång och vi red den åt båda håll så varvade med räcke och oxer in.

Det var faktiskt lättare att nå på 6 på Cindy än på Liten. Lite svårt att tro kanske men Cindy kom lite närmare in så jag hade lite mer höjd i galoppen efter som jag kunde nyttja. Medan Liten kom lite mer utifrån och tappade då lite höjd i galoppen i landningen. Helt klart nyttigt att tänka på att faktiskt hela tiden hålla höjden och kvalitén i galoppen. Jag känner verkligen att jag lätt kan bli lite ”åkande” och fokusera mer på att det blir 6 eller 7 galoppsprång. Inte hur det blir 6 eller 7 språng. Och inte rida ut galoppen utan rida fram galoppen.

Ibland vill jag hjälpa hästarna upp lite med handen kan man se … så det fick jag öva mycket på inte hjälpa upp – utan låta hästarna hoppa upp till mig.

Vi hoppade sedan en linje på 4 språng på 17,5 meter. Så ingen fläskgalopp utan bara hoppa in och sedan behålla lugnet. Även denna övning hoppade vi med oxer respektive räcke in.

För mig som gärna söker lite större lägen var denna övning perfekt. Red jag för ett stort läge kunde jag få en bom ner. Vågade jag vara kall och vänta och låta hästarna hoppa så hoppade dom väldigt bra.

Det här är ju ingen revolutionerande övning utan en övning jag tror alla har ridit. Mer bara att den gav mig lite nya tankar.

Jag blir ju lätt så att jag ”löshoppar” mina hästar lite istället för att hoppa dom med kontakt. Och som ni alla vet är det detaljerna som räknas och då behöver man inte bygga häftigare övningar än så här.

Denna övning var också väldigt nyttig för Anndao som gärna rider i en lite för liten galopp hela tiden och det blev väldigt tydlig på egentligen alla övningarna att hon inte hade tillräckligt med galopp genom svängarna så hon sedan sen bara kunde sitta upp och vänta lite intill hindret istället för att jaga till hindret. Men när hon kom ner bättre i sadeln och vågade använda galoppen utan att jaga fram den blev det jätte stor skillnad.

Här fick Liten och Gullis sluta sin träning då mörkret blev lite för påtagligt eftersom denna träning blev lite spontant påkommen. Men trots att vi inte hoppade sista linjen med dom så kan man säga att vi har väldigt mycket att öva på till nästa gång Stefan kommer!

Cindy avslutade däremot sin träning på en linje med oxer, 4 språng lite gående, till räcke-räcke kombination med två lite kortare.

Denna övning löste Cindy verkligen så bra! Först var hon lite djup in på oxern men när vi sen kom lite mer hoppade blev det verkligen jätte bra!

Hon fick en bom ner en gång i kombinationen och rättade sig sen så jag tror både jag och Stefan blev lite impade av henne så så valde vi att avsluta henne.

Det var verkligen stor skillnad mellan dagarna och då var hon inte dålig första dagen men hon var ännu bättre andra dagen. Känns verkligen så kul inför framtiden.

Riktigt, riktigt bra träningar och väldigt fina hästar! Bra läxor med hem och jag kan inte annat än längta lite efter att träna igen snart!

Kan verkligen rekommendera er att passa på och komma till oss och träna nästa gång Stefan kommer. Det har absolut varit toppen träningar med många nyttiga detaljer i bagaget att förbättra för att bli ännu bättre.

Även om Cindy nog var lite trött efter så kändes hon väldigt nöjd!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s