Vi gillar att vinna på Finntorp

Igår drog allsvenskan div 4 igång för året och precis som förra året reds första omgången på Finntorp. Och vi ville inte vara sämre än förra året så laget slog till med en dunder vinst och dryga 11% ner till tvåan. Alltid kul att vinna! Super kul att vinna med ett så grymt lag!

Alla i laget levererade verkligen on top igår! Freddie och Manne var först ut av alla på hela dagen och slog till med 66,85% vilket kändes så bra! Och la oss i ledning efter ryttare nr 1 hade ridit i alla lagen!

Näst på tur var Anndao som för dagen red Cindy och passade på att slå till med ett PB 71,48%. Hur bra som helst! Det la dom även högt individuellt som sedan landade på en fin 3:e placering!

Som tredjeryttare och från ursprungsplanen sistaryttare red Karin på fina Galina och OJ VILKEN RITT! Så himla fina! Och poängen därefter! 75,18%! Solklar ledning för så väl Karin i klassen som för laget inför sista rundan. Fanns egentligen inget som kunde slå KRFs lag för dagen så jag kunde gå in på banan och bara göra mitt bästa!

För ja jag fick också rida vilket inte alls var planen från början men då jag i lördags fick provrida Joannas fina Våfflan för första gången kom vi fram till väldigt spontant att jag kunde prova att tävla henne dagen efter så sagt och gjort. Jag och Våfflan fick bli fjärderyttare.

Som sagt jag känner ju inte våfflan alls egentligen förutom att hon och Joanna har varit min trogna sparringpartner i många år. Vi har åkt till så många terrängbanor tillsammans och tränat så många träningar tillsammans med Våfflan och Liten. Nu ska Våfflan säljas och Joanna känner sig lite ringrostig efter graviditet så jag har fått äran att vara lite ryttare på Våfflan några gånger.

Våfflan gick in och kämpade inne på banan så ritten belönades med 70,37% och en fjärde placering individuellt. Och det utökade egentligen bara ledningen för laget, men segern var klar redan efter tre ryttare.

Jag red sedan även en LB:1 som även den gick bra och jag kunde höja energinivån lite som var ett uns låg i första klassen. Det är ju inte helt lätt sådär andra gången man sitter på en häst att veta exakt hur man ska rida. Men även andra klassen gick bra och vi belönades med 67,67%. Det räckte till ledning länge i klassen innan vi till slut landade på ännu en 4:e placering.

Tack för den här tävlingsdebuten Våfflan! Och för den som söker en rolig kompis att rida allt på, hoppning, dressyr eller fälttävlan så finns hon till salu. Även om jag såklart inte helt vill bli av med min allsvenskekompis 😉

Till helgen väntar fälttävlan för tjejtrion, Liten, Cindy och Våfflan. Årets sista dessutom. Känns helt klart lite sorgligt att säsongen har gått så himla fort.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s