Bottenskrap.

Efter två tävlingar i bottenskrapet och inte alls en känsla som kände sig lik så styrde vi i tisdags till Stav för att dejta Fleming och göra en lite tidigare höstkoll än planerat.

Planen var ju egentligen att rida en tävling till innan säsongen var slut men ja nej Gullis har ju inte varit i närheten av sig lik i tävlingarna i Örebro och Ryttis så då la vi om planen.

Fleming tyckte dock att Gullis var bland sitt fräschaste så det var ju verkligen skönt! Jag blir ju alltid väldigt ångestladdad över dessa checkar. Oavsett om jag har en bra eller dålig magkänsla innan jag åker hemifrån. Och jag har ju åkt dit med en häst och åkt hem med ett tomt släp så ja jag vet hur den värsta känslan i världen känns.

Han var fin i hull, päls och muskler. Kom av lite, lite dåligt på sitt vänster fram men den hoven har dragit iväg lite och blivit större än höger. Men Kalle kommer nästa vecka så då blir det fixat. Man kan tycka att det kanske känns ”töntigt” men ni som har hängt med oss ett tag vet om vår akilleshäl. Hovarna. Så det är extremt viktigt hur dom mår.

När vi ändå var inne så hade vi självklart bokat en tid för Carro. Det var F Ö R länge sen! Jag vet det. Men det är det där livet som ibland kommer emellan hur mycket man än älskar sina hästar. Och där blir det så påtagligt att man bara är människa även om man helst vill vakna som superhjälte varje dag.

Och TUR var väl att vi hade en tid bokad för där hittade vi boven till varför han inte varit sig själv!

Efter två tävlingar i regn och halka så var ryggmusklerna rejält påverkade! Han hade verkligen så himla ont! Troligen sträckte han sig i ryggen när han halkade i Örebro för tre veckor sen. Det i kombination med regn och att det har blivit kallare var helt klart dåligt för honom.

Men nu har han fått hjälp både av Carros magiska händer, el och lite samt metacam i några dagar. Det i kombination med ett bra träningsschema utan ryttare i två veckor hoppas vi kommer göra susen inför vinterträningen. Tillsammans med daglig stretch av rygg och hals.

Går inte att komma ifrån att jag även är galet lyckligt lottad som har Annie och Emeli hemma i stallet som hjälper till med ett perfekt anpassat träningsschema för Gullis med vattenband, skrittmaskin, lösgalopp, longering och tömkörning blandat. Få förunnat att ha allt på hemmaplan för att verkligen kunna ge hästarna de bästa förutsättningarna för så väl rehab som friskvård.

Gullis känns redan så mycket gladare och piggare och ryggen har kommit upp igen så det känns som att vi är på väldigt rätt väg!

Jag tänker även att Emeli ska få hjälpa mig lite nu under vintern för att Gullis ska kunna vara sitt absolut bästa. Jag vill ju verkligen så innerligt att han ska funka helt fantastiskt igen! Även om Liten och Cindy kommer fint underifrån så kommer Gullis alltid att vara Gullis ❤️

Visst är han fin trots lite björnpäls 😍 kan inte säga det nog många gånger. TIB Horse produkter i kombination med borstar från Liestner är den enda framgången till en skinande häst. Och sen självklart rykt varje dag. Helst med ryktborsten Pik As! Notera att han inte är badad på tre veckor! 🌟

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s