Det ska vara ”tråkigt” att tävla dressyr.

Då har vi varit iväg för att öva lite på att rida program igen. Det är ju något som vi måste öva rätt mycket på för att vi inte ska tycka att det är för kul att komma bort.

Ni hör ju. Man kan helt klart säga att det är ett i-landsproblem att ha en häst som tycker att det är för kul att tävla. Där har vi Liten. Hon kommer ju it på varje tävling och ser absolut ingen begränsning alls och enligt henne finns det ingen häst som är finare än henne. Dessvärre så tycker ju domaren ibland att det finns hästar som absolut kanske inte är finare det hör ju till tycke och smak men däremot som håller sig lite mer till programmet än vad Liten gör. Och det är ju dessvärre det dressyr går ut på att hålla sig till ett program.

Så denna helg har vi ridit LA:3*2 och sedan faktiskt debuterat MsvC. Och debuten var mest en check inför vinterträningen för att se vad vi ska öva på.

I lördagens klass som även var allsvenskans andra omgång av div 2 tycker jag att hon började bra. Men sen har vi en av hennes Akilleshälar. Ryggningen, ibland tycker hon att det är en djup inskränkning i hennes personliga svär och så blev fallet i lördags …. och det är ju dåligt. Det slår ju hårt både på just den punkten och på framåtbjudningen där nere.

Blev sen lite spänd i andra galoppen då hon såg en piska som låg slängd mellan banorna så då två stora kostsamma missar till med ett avbrott och ett omslag. Så ja där var vi helt borta. Man har inte riktigt råd med missar alls i dessa lägre klasser. Alla är lite för bra. Så ynka 61,14% la oss drygt i mitten av klassen.

Och även denna gång blev det en andra plats för laget. Men nu börjar Gnesta ändå kännas lite närmare. Dom har varit så himla bra men nu ligger vi ändå med dom även om dom vann med stor marginal men dom har en ryttare som sticker ut men tittar man på övriga ryttare hade dom 64,64,63 och vi hade 64,62,61. Så snart så!

På söndagen var hon lite mer ridbar, valde att lägga framridningen ute i stället för inne vilket passade henne bättre men lördagen bjöd ju på ihållande rejält regn så det kändes inte så mysigt att lägga hela framridningen ute men med facit i hand hade det kanske varit bättre.

Hade samma miss som på lördagen med ett avbrott efter mellangaloppen, hon känns väldigt lydig nu fram och tillbaka men då glömmer jag lite ben när hon kommer tillbaka så fint så då fick vi en kort trav där det inte skulle vara en kort trav om en säger.

Och när man ligger i 6,5 träsket som man kan säga att vi gör lite nu så slår det hårt såklart med en sån miss. Så 63,85%

Sedan var det dags för oss att göra vår msv debut. Och jag tycker nog verkligen att detta program var det som hon var mest ridbar i i traven och även i galoppen.

Hon gav väldigt bra känsla emellanåt och gav många fina svar och gjorde fina övergångar och var ”lydig”. Men sen kommer vi till menet … hon valde mer eller mindre att göra ett MsvC:2 program utan skritt …. man kan absolut tycka att skritt är en onödig gångart än mindre när den inte sker som fram eller avskrittning. Iallafall när man frågar Liten. Så ja hon visade helt enkelt knapp upp någon skritt alls.

Jag vet ju att det är sånt som kan hända med henne och jag hoppades nog att hon kanske skulle vara lite mer avtaggad när vi kom till klass tre på helgen men icke …

Så resultatmässigt nära att lägga hästarna på hyllan när man ser 59,88% det är ju allt annat än okej! Men sen om man tänker att det är ett program utan skritt så känns det ju inte så långt till att det faktiskt kan bli bra även i msv om vi bara visar upp alla våra gångarter.

Nu har vi slängt oss ut! Så nu har vi att träna på! Vi har finalen av allsvenskan kvar men i övrigt är det bara träning som gäller!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s