Tumme upp.

Gullis fick ju göra en vetcheck för två veckor sedan då han inte kändes som sig själv. Och då visade det sig att han hade väldigt ont i ryggen så han fick sig en rejäl behandling av Caroline och sedan äta metacam några dagar och har nu jobbat utan ryttare i 14 dagar.

Nu har ju jag fantastiska möjligheter hemma då Sjöbacka verkligen har allt man kan tänka sig för så väl friskvård som rehabilitering av hästar. Självklart kostar det en slant men oavsett så är det billigare att ha en frisk häst än en sjuk häst. Och att ha en sjuk häst känns inte som ett alternativ för någon.

Så under dessa två veckor har vi blandat träning med vattenband, lösgalopp, löslongering över bommar, longering i pessoa, backträning, promenader och skrittmaskin.

Så igår var det dags var återbesök hos Carro för att se hur han tagit träningen utan ryttare och hur ryggen mådde.

Vi fick fantastiskt betyg med en enorm skillnad på så kort tid! Så jag kan bara bud och bocka åt Annie och Emeli som har hjälp mig enormt mycket dessa två veckor då som både kört honom på maskinerna samt hjälpt till med lösgaloppen så han har kunnat galoppera innan ridhuset sladdas.

Hatten av för att ha så kunniga människor om mig som också är väldigt intresserad av vad Carro säger och rekommenderar för att sedan hjälpa till att få ihop ett så optimalt träningsprogram som möjligt.

Sen kom jag på den tanken att jag på ett mycket icke vetenskapligt plan tänkt ett antal gånger under hans liv att han nog mår väldigt bra av att backträna. Detta kom jag på lite sent kan man tycka på dessa två veckor men vi har ändå hunnit med lite både så väl för hand som i maskin. Och det har gett väldigt bra resultat!

Det är ju också så perfekt för vi har typ ”ett berg” precis utanför dörren så vi kan klättra väldigt enkelt och det är dessutom helt gratis om man nu vill ha tips på vad man kan göra själv. Den enda uppoffringen man får göra är ju att man just måste klättra själv också men det skadar ju oftast inte 😉

Att tänka på när man klättrar själv är ju att man måste gå nerför också det är ju svårt att stanna kvar på toppen. Där kommer ju bandet såklart in som väldigt bra då dom slipper nedförsbackarna.

Men som sagt det var enorm skillnad så nu får jag börja rida igen, vi ska börja med varannan dag och fortsätta med träningen från marken precis som vi gjort för att sedan trappa upp träningen mer igen.

Väldigt skönt att vi åkte in så tidigt, ja jag skriver vi för jag hade lite ångest för jag kände ju att han inte mådde bra så Annie tog tag i att sparka till mig ordentligt i baken. Jag tycker ju att det är väldigt jobbigt med Gullis att vi inte riktigt fått honom att funka fullt ut. Det känns lite som ett misslyckande allting och då när han tydligt går sönder, ja nej han var inte halt så tydligt och tydligt, men tydligt för mig så gör det ont och är jobbigt.

Men nu känns det som att vi fått lite bukt på vissa saker, ändrat lite och ska prova att träna honom lite ”annorlunda” i vinter jämfört mot annars. Inget revolutionerande men väldigt mycket klättring helt enkelt och se hur han mår sen. Vill ju inget annat än att allt ska vara som vanligt och att 3* känns som en dag i parken igen.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s