En dag utan ryttare.

Gullis jobbar ju just nu varannan dag med ryttare och varannan dag utan ryttare. Så när han går utan ryttare blir det mycket träning med fokus på hans rygg. Så vi klättrar en hel del i backen bakom stallet.

Ser kanske inte så brant ut man kan absolut intyga att det är den. Nu har vi kommit upp i att klättra 5 vändor. Helt klart jobbigt säger Gullis. Och jag kan bara hoppas på att det kommer ge mig själv en bakdel likt Beyonce.

Efter det ordentliga skrittjobbet så fick han sedan trava lite upphöjda bommar i enbart grimma för att balansera sig själv och få en hel del core träning.

Så såhär kan en dag se ut när han får jobba för hand. Han skrittade även en timme på morgonen så att han får mycket rörelse i kroppen.

Jag försöker ju att skritta mina hästar så mycket som möjligt. Då mycket med maskinen till hjälp absolut men jag tycker att den är ett väldigt bra komplement till den dagliga träning. Den ersätter inte något eller vad jag ska säga. Utan mina hästar har det både som aktiv vila och sen ”daglig” motion. Nu går dom inte varje dag men jag försöker att dom ska skritta flera gånger i veckan. Tror helt klart att det är bra för dom.

Och dom rids även dom dagar dom skrittar. På helgen till exempel skrittar dom väldigt ofta innan dom går ut i hagen, sedan hage på dagen och därefter rids dom.

Samma sak på tävlingsdagar så skrittar dom ofta innan vi åker. Om vi inte åker i ottan såklart. Och även emellanåt när vi kommer hem från tävlingar.

Så här ser Gullis ut efter jobb i backe och på bommar, han kommer upp mycket med med sin rygg och är inte lika fattig bakom bogbladen eller hur jag ska beskriva det.

Avslutar varje dag med lite yoga. Tycker om att göra det efter ansträngning så att han är varm i kroppen och musklerna. Och yogan göra han varje dag just nu för att hela tiden se till att hals och rygg är elastisk.

Så där har ni en dag för oss när vi jobbar lite alternativt. Sen får han som sagt även gå på band och vatten lite. Lösgalopp, longering, men i hans fall är det bättre med dubbellounge så man har en yttertöm att balansera lite med.

Så ja där har ni oss just nu i vardagen.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s