Vad gör ni? Det här gör jag.

Alla har vi ju lite olika saker vi tycker om och göra. Jag har ett gäng som ger mig lite mer frid i själen innan jag åker hem för kvällen.

Jag tycker väldigt mycket om att kvällsmocka. Jag har verkligen så himla svårt att åka hem från stallet och lämna boxarna ”omockade”. Dom är ju såklart mockade på dagen men ni vet dom har ju alltid lämnat någon hög eller två under kvällens gång och den har jag väldigt svårt att lämna till dagen efter. Vill att hästarna ska sova rent och fint.

Nu i hösttider tycker jag även om att spola av benen och framförallt hovarna på hästarna. Vet att det finns så mycket argument för och emot att spola av hästarna. Att det är så fuktigt nu och man behöver inte tillsätta mer fukt etc.

Men ja nej jag tycker om att spola av och emellanåt bara diska av benen och hovarna ordentligt. Och sedan olja dom varje kväll. Sen använder jag inte kopiösa mängder vatten men rena ben och blanka hovar känns bra för mig.

Tycker även om att rykta av hästarna om än lite snabbt men en snabb rykt med en bra borste håller verkligen uppe glansen i hårremmen helt galet bra. För nu var det ändå ett bra tag sen hästarna badade ordentligt. När det börjar bli lite kyligt så drar jag ner så mycket som möjligt på att bada hästarna. Känns som att det ibland kan skapa med spänning än nytta om hästarna blir lite frusna när dom torkar. Så mer rykt åt folket helt enkelt!

Fyller även på glansspray i manen och svansen om det behövs samt borstar den. Ja ni hör rätt! Jag har glansspray i manen!

Nu när man börjar ta fram halstäcken så blir det absolut spray i manen. Jag vill att täckena ska glida lätt för att minska så mycket skav som möjligt och behålla kvalitén i manen i största möjliga mån. Alla vet ju hur det ser ut till våren med alla hästar med halva manar. Så det är helt klart ett ”life hack” för mig. Tvättar även svansarna med jämna mellanrum under höst, vinter och vår för att hålla lerstänket i styr. För ja mina hästar busar och får fartränder varje dag.

Vet inte om det är sist bland mina ticks men iallafall det sista för det inlägget är ju att jag tycker om att ha smörjd utrustning. Tycker om att smörja efter varje ridpass så att man kan hänga tillbaka var sak på sin plats och att det är rent och snyggt när jag ska använda det nästa gång.

Plockar inte isär tränsen och så då utan drar av svett och smuts från dagens pass och ser till att slöt ser rent och snyggt ut. Sätter fast alla söljor och snurrar ihop.

Jag gör absolut grovsmörjningar ibland och en eller två gånger om året så plockas allt isär och oljas innan. Och gör man det tycker jag att man håller en bra kondition på sitt läder så då räcker det oftast att dra av dom efter ridning för att hålla ett fint skick och hög kvalité på sitt läder.

Det tror jag typ var en typical kväll för mig i stallet. Sen ibland så hinner man inte allt av någon anledning vi stänger ju 21:30 för kvällen vilket både är jätte skönt för hästarna men ibland lite tidspressat för en själv om man är dålig på att komma iväg från jobbet.

Och himmelen ramlar ju inte ner och jorden går inte under bara för att man inte hann smörja till exempel eller att det ligger en bajsplutt kvar i boxen. Det är mer att man somnar med ett litet skönt lugn om allt är gjort och när man kommer till stallet dagen efter så är det ordning och reda.

Och skulle det vara så att jag inte hinner något så brukar jag mest försöka rotera sysslorna eller vad jag ska säga, så att det inte är samma sak jag lämnar varje dag utan att det får variera.

Och en liten sista grej, haha. Men det är det här med yogan. det gör alla hästarna och det knakar och brakar om dom alla så det känns väldigt nyttigt. Jag gör det gärna efter ridning eller skrittmaskin så att hästarna är varma i kroppen. Och det behöver inte vara mer avancerat än en åt varje sida och sedan en högt och en lågt mellan frambenen.

Där har ni nog en typisk TeamFors kväll med mys och sysslor som jag tycker är viktiga. Som sagt alla tycker vi att olika saker är viktiga men här har ni min lilla lista.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s