Ska vi ha rykttävling?

Inser att om det är något jag gillar så är det att rykta. Jag har egentligen aldrig tänkt på det så utan mer sett det som en självklarhet för mig.

Jag vill nog påstå att jag ryktar alla tre hästarna mer eller mindre varje dag. Ibland så mycket att dom tröttnar på mig. Idag tex så passade Cindy på att ta tag i min hästsvans och rycka till. Alltid lika charmig den där svarta drömhästen.

Men blank ja det är hon absolut!

Inser att jag ibland är lite knäpp blir typ tillfredsställd av att det blir ett märke av ryktskrapan på väggen. Och ibland så saknar jag den gamla ryktskrapan ni vet den fyrkantiga som man kunde skriva med i stöv. Vem längtar inte efter det?

Har man ens rykttävlingar idag? Vi har inte det iallafall och jag tror att alla skulle tycka att jag var lite konstig om jag föreslog det. Haha. Men man saknar ju ibland tiden så man fick stå och rykta Kulan i 2 timmar och visa alla vem som hade den blankaste ponnyn. Och jag menar att skriva Köhls Qulis i stöv kräver ett antal rykttag om en säger.

Folk frågar mig ibland hur jag gör men jag tror helt enkelt inte att det finns något direkt knep. Alla mina hästar är olika. Två är klippta, en är oklippt. Alla har olika täcken. Liten har ett RAMBO ikonic, Gullis har ett Rambo vari layer och Cindy har en amigo one piece.

Men jag tror däremot på bra foder, mina äter foder från krafft, bra borstar, har sagt det förr men säger det igen – borstar enbart med borstar från William Liestner. Och sedan har jag TIB glansspray i man och svans. Det i kombination med daglig rykt om än inte 400 tag per sida per dag så tror jag på att alltid varje dag använda ryktborsten och inte bara en rotviska.

Och ska man önska sig något i julklapp så ska man önska sig ryktborsten Pik As.

Och hojta till när vi ska ha rykttävling- för jag är på!

Lite nördig som jag är har jag absolut en liten ryktvagn med alla borstar, hästgodis, olja, liniment, schampo, glansspray, diskmedel etc. Allt för att lyckas med rykten helt enkelt. Min kommer från Ikea och tar tre hyllor. Helt klart ett hett tips.

Och ps. Bilderna ovan är absolut utan filter för den som undrar och mot förmodan tror att jag försöker luras om att det i dessa leriga tider går att hålla spegelblanka hästar. Och tro mig! Dom rullar!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s