Sitsträning.

Då har vi trimmat i två dagar och där med fyra pass utan stigbyglar. Man kan säga att jag började på topp och fick första passet inte mer kritik än att sänka handen någon gång! Det ni!

Men sen gick det lite utför, övriga tre pass kom snedheten fram någon gång och överlivet kom lite långt bak någon gång också. Men det blir faktiskt bättre det måste jag erkänna.

För jag tror faktiskt inte bara att Rebecca har tröttnat på att tjata utan att jag faktiskt börjat förändra mig. Det tar ju lite tid att ställa om muskelminnet det vet ju alla men PR-man flitig och nöter så ger det resultat.

Gullis får helt ta på sig rollen som dagarnas guldstjärna, han har varit riktigt fin båda dagarna och kämpat på bra. Så vi har nu satt upp hans mål för 2020 inom dressyren så det känns jätte roligt! Vi har såklart massor att träna på men det är ju så det ska vara om man vill utvecklas!

Dag två kände vi en del på bytena och oj vad man märker att ALLT är färskvara! Gullis kan ju byta och det både mycket och i serier men när man inte alls lag något fokus på det på länge utan mer bara bytt galopp när man har bytt varv så märks det att – här behövs det lite jobb …

Så det kommer ligga lite i pipen för honom nu ett tag framöver. Kvalité i galoppen, byte, kvalité i galoppen, byte.

Cindy kom vi åt lite på förra veckans träning vilket hon nu i en vecka gått och varit lite stött i kanten över. Hon kan ju lätt bli sån, att när hon känner sig lite stött då går hon och funderar på hur hon ska slippa det eländet och blir då lite grinig ett tag.

Minns så väl den här tiden förra året när jag och Pelle började introducera henne för skänkelvikningar. Då försökte hon skala av mig mot väggen i typ tre veckor. Nu gör hon skänkelvikningar för 7:or på tävling …. dom har egentligen aldrig varit ett problem mer än att svarta faran själv vill tro att det är hon som springer åt sida inte jag som ber henne om det.

Så hon var fortfarande lite stött pass ett men släppte igenom mycket bättre pass två. Båda passen var mycket mer fokus på formen istället för att ”komma runt skänklarna” om ni förstår vad jag menar. Jag menar är hon sur för att man klämmer henne på magen så kan man ju låta bli det en stund och öva på andra saker man också måste öva på.

Så hon fick stretcha mycket i sin form, ha hals och nos ute och framme. För att sedan kunna variera i lite mer tränings/tävlings form för att sedan lägga ner henne och sen upp igen.

Det är generellt något jag anser mig själv vara dålig på. Just det där med att känna – kan jag verkligen variera formen? Kan jag lägga ner hästen när jag vill? Kan jag rida tävlingsform när jag vill? Det är verkligen något jag mer måste ta in i min vardag. Jag hamnar lätt lite att jag får hästen i en form, känns det bra där rider jag där under mitt pass och sen är jag klar. Istället för att typ var 7:e varv känna kan jag lägga ner? Ja det kunde jag! Bra då fortsätter vi!

Så det har varit två riktigt roliga dagar, jag har fått mitt mål för 2020, Gullis sitt och Cindy sitt. Liten vilar ju fortfarande men indirekt så har hon sitt också även om hon inte har fått tjuvöva på sitt som dom andra två har.

Mitt handlar om sits, Gullis om MsvB, Cindy om LA och Liten om MsvC. Kul med tre fina hästar på lite olika nivåer men där jag egentligen har samma sak att öva på alla tre bara att krumelurerna blir lite fler för gullefjunet.

Ps som ni ser rider jag just nu dom har två lite kallare dagarna i mina chaps från TIB. Så hett vintertips från mig! Hade A L D R I G klarat mig utan mina. Dom kostar isch 1500 kr och jag tror att det är Svensk Ridsport som har det bästa priset på dom, finns även i svart. Jag har stl M i mina, men då har jag också långkalsonger och ridbyxor under såklart så frusen som jag är. Men hett tips dom är så sköna att ha!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s