Galopp.

Hästarna och jag för den delen började det nya året med lite vila, hästarna fick skritta två dagar, eller snarare Gullis skrittade två dagar och Cindy fick en dag helvila och en dag skritt medan jag passade på att vara med dom bästa vänner man kan ha hemma på Nilslund. Och i år åkte jag dit om än snabbt men då utan häst. Ibland blir det ju lite fler dagar och med häst. Det är lite olika från år till år.

Men idag sparkade vi igång året igen så jag började dagen med en lite tung löprunda efter 5 veckors avbräck i löpningen av olika skäl. Helt klart 4 tunga km fick benen i sig men det är fortfarande bättre än inget så härifrån kan det ju med lite tur bara bli bättre.

Gullis fick även han en löprunda kan man säga då vi i solnedgången begav oss till galoppbacken där vi tog oss an 5 vändor upp för backen.

Så härlig kvällstur bara Gullis, jag och solnedgången. Om något är kvalitetstid så är det det.

Gullis var pigg och busig och verkade uppskatta vår egentid. Vi är verkligen så bortskämda med så fina omgivningar omkring oss. Bara det gör ju att man älskar tillvaron.

Då Gullis och jag prickade in solnedgången så betydde ju det att det absolut var svart ute när det var dags för Cindy så hon fick rastas i ridhuset efter sina lite lugnare dagar. Men lika bra kanske då det blåste lite ute och hon absolut varit så pigg att hon har fått ha kedja på sig in från hagen.

Man behöver ju inte ha så stor dödslängtan då för att välja inomhus istället för utomhus med Cindy. Haha.

Men helt klart väldigt mysig start på året och ordinarie träningar drar igång redan nu på måndag vecka 2 så ingen latmasksida här inte. Utan nu har vi fokus på att bli bättre!

Liten fick sig en ordentlig rykt, rider man inte så kan man ju lägga den tiden som man ändå skulle lagt på ridning på att just rykta istället.

Passade även på att tvätta utetäckena och grimmorna som såg ut som dom genomlidit 7 svåra år efter de senaste dagarnas mildväder. Hästarna far verkligen fram som sälar i leran … så även om man inte ska tvätta utetäcken allt för ofta kunde jag inte hålla mig längre utan nu fick dom bli rena.

I helgen väntar nog en omgång för innetäckena som även dom åker på en hel del lera in under utetäckenas akrobatiska övningar. Det är ju helt klart en liiiiite härligare känsla med rena saker även om hästar precis som barn måste få vara lite skitiga ibland.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s