Lätthet.

Spanade in min vän i lördags när hon red och det såg så jävla smidigt ut rent ut sagt. Trots en ganska unghäst så var den följsam som ett rinnande vatten. Sjukt inspirerande!

Något jag tycker jag har varit lite dålig på är att byta varv. Låter kanske konstigt jag vet. Men nej jag tycker inte att jag byter varv steglöst eller vad jag ska säga. Ni vet samma takt, samma rytm, samma form, samma tempo. Bara att man svänger höger eller vänster.

Så i söndags blev det absolut fokus på det. Jag har tänkt på det ett tag, både när jag rider själv och när jag rider lektion. För det är verkligen något jag har tappat. När jag tränade som mest för Wille var nog det absolut en av dom sakerna jag var bäst på. Att just byta varv, hon var så grymt duktig på att få mig att rida med sån precision just att komma in, stämma av, ställ om, komma ut. Det var ju galet mycket annat hon också var bra på såklart går inte att komma ifrån helt enkelt hur bra hon är.

Men så jag passade på att utnyttja den lilla studsen jag hade ställt upp dagen innan för att rida serpentiner och volter i den. Det blir ju galet tydligt när man har ”stoppklossar” som gör att man inte kan sväva iväg om man just svävar iväg.

Så jag red helt enkelt fram och tillbaka i dom smala korridorerna för att bara få in flytet och smidigheten i kroppen. Höger, vänster, upp och ner. Innan jag sen gick över och började göra volter runt dom.

Då red jag först ett varv med volter, gick in och gjorde först volt i ”hål nr 1”, sen hål nr 2, när jag gick in i nr 3 så gick jag ut i nr 1, in i ”4” ut i 2 osv. Så jag hade lite ”osynliga bommar” innan och efter. Så det blev totalt 5 volter genom serien så jag gick in och ut i alla hål.

Därefter redan jag 4 varv på volten och hoppade där med serien 4 ggr. Jag tycker då att det är bra som jag har gjort att ta bommar med ett tydligt mittparti för då blir det väldigt tydligt om hästar är mellan och runt dina skänklar. Avslutade sedan med ett varv med de 5 volterna igen. Efter volt 5 gjorde jag en volt tillbaka med ett byte mitt mellan bommarna i mitten. Ut i nya varvet, rida fram galoppen ett varv på volten för att sedan börja om. Volter, 4 serier, volter, volt tillbaka. Gjorde detta 4 repetitioner så alltså två gånger i varje varv.

Blev en väldigt bra övning och Gullis blev väldigt fin och lösgjord. Som även satt kvar till måndagens dressyrträning men det får komma i ett annat inlägg 😉

Och om ni tyckte min förklaring var lite snurrig så kan jag absolut försöka filma övningen någon dag! Fick ett önskemål på YT att uppdatera lite mer så ska absolut försöka ta det till mig och bli bättre på att filma oss i vardagen! Ni vet hur det är ibland bara med att dygnet bara har 24 timmar tyvärr.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s