Balsam för själen.

Finns det något härligare än rena hovar? Ja det skulle vara en ren häst då kanske. 😉 men frågar ni mig så tycker jag mycket av det ”allmänna intrycket” sitter i hovarna. Vet inte hur ni känner men oavsett hur blank hästen är så förtar det lixom lite om den har smutsiga hovar. Tycker ni inte?

Det blir lite av ett slarvigt intryck. Precis som att det typ är dödsdömt att rida med spån i svansen. Vem gör ens det? 😉

Haha jag vet vad spelar det för roll? Himmelen kommer absolut inte ramla ner för att hästen har sovit gott under natten, vem har inte gått till jobbet ett uns rufsig i håret?

Men ja nej för mig utstrålar det slarv. Och jag är ju lite av den tron att börjar man slarva någonstans så genomsyrar det till slut allt man gör.

Det är ju lite som när vi rider, man sliter på och rider 10 perfekta halter. Blir varm, ska ta av sig jackan, sladdar in i hörnet, gör en halt som om hästen vore hjulbent, slänger av sig jackan, sen börja om med halterna och blir då lite lätt irriterad över att hästen ställer benen som ett plockepinn. Allt hänger ju lixom ihop även om det absolut är skönt att slarva ibland. Det är det ju hemma också. Ni vet strunta i att diska efter att man lagat middag, problemet i mitt fall iallafall som bor själv är ju bara att diskberget blir större nästa dag … så oavsett måste jag göra det. Så slarvar man inte i början blir vägen faktiskt lite kortare utan att vara en genväg som ofta är en senväg.

Mitt värdeord för 2020 kommer att vara kvalité. Lite klyschigt kanske men om jag går in med känslan av att jag ska göra allt med kvalité oavsett vad jag gör så tror jag absolut att det kommer ge ett positivt resultat.

Sen behöver det inte bara ha med hästarna att göra såklart, utan att när man är ledig så är man ledig med kvalité. Som det här året slutade och började, vi avslutade med en heldag på Gustavsvik och vi började med en dag på Vasa museet. Det är ändå kvalitetstid med människor man tycker om. Kvalité skapar positiv energi.

Samma i ridning, skala ner det i så fall. Om jag är dålig på att byta varv, fokusera då ett, två eller tre pass på enbart det. Bryter man ner det och lägger lite mer tid på varje sak sår det ju väldigt mycket lättare sen att lägga pusslet för att få ihop en helhet.

Ett annat ord som blev väldigt påtagligt 2019 som jag också tar med mig in i 2020 är tacksamhet. Var lite mer tacksamma mot era nära och kära och hästar. Man vet tyvärr faktiskt aldrig när sista gången infinner sig. Sen ska man absolut inte gå runt och vara rädd det är inte det jag menar. Men är hästen duktig, visa det! Klappa en extra gång på den, ge den en extra godisbit, lägg 5 min extra på att rykta. Ta vara på tiden helt enkelt. Hellre minnas hur mysig det var än att ångra något som man ”slarvade” med.

Så det är inte bara för att jag är lite knäpp i huvudet som jag varje dag kvällsmockar, spolar och tvättar ben, oljar hovar, borstar svansar och säger – god natt hästarna!

Men om vi ska återgå till hovarna för att knyta ihop säcken är det bästa receptet en stålborste från typ biltema, diskmedel i mitt fall och en diskborste och för att få benen bländade vita, eller bara otroligt rena schampo från TIB Horse. Och skulle du som jag få feeling och tvätta svansen när du ändå tvättar benen så ger du den ett sprut eller två avslutningsvis med TIB Horse glansspray så är det inte bara balsam för själen utan för hästen också.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s