en vanlig dag.

Har gjort det förr men tänkte, ja nej jag gör det igen.  Och helt enkelt bjuder er på en titt in i min vardag. Om du skulle fråga mig om ett överlevnadskitt så skulle jag ge dig detta. Om vi nu bara pratar om vad jag skulle säga att man har i sin ryktväska.

Det här är saker jag använder mer eller mindre varje dag skulle jag nog vilja sig i den dagliga skötseln av hästarna.

För er som brukar fråga vad mina hästar äter för magiskt för att bli så blanka. Här är min magi. Och ja maten, sagt det förr men det är KRAFFT.

Om vi börjar med att titta på borstarna så tycker jag (trots att jag absolut har fler …) att det i teorin räcker med en bra mankborste, jag säger ju att det bara finns ett val och det är Dusty eller Mucky från William Leistner. En magic brush i valfri färg även om jag föredrar rosa … En svansborste från Oster. Och en ryktborste med vad jag föredrar en rund ryktskrapa. Dom fyrkantiga skraporna sliter lite mycket på borstarna tycker jag.

Och min go to i pälsglans väg är alla dagar i veckan TIB Horse. Vilket ni vid det här laget vet. Haha. Och dom som följer mig på instagram har absolut sett mina demo videos, jag vill tillägga jag är alltså inte sponsrad av TIB även om Cindy och Gullis stolt syns på deras produkter, utan jag helt enkelt bara Ä L S K A R deras produkter. Så att ni inte tror att jag försöker lura på er något! Utan här är ett inlägg av troget användande och borstande som mina tips kommer.

grooming bag

Om man ska unna sig en ryktborste så tycker jag att man ska unna sig Pik As från William Leistner. Det är en helt perfekt ”vardag till fest” borste. Den är lixom kanske inte den borsten som ger mest glans typ som deras Shine men det är den borsten som ger en fantastisk grund varje dag och håller hästarna rena. Dom här andra finess borstarna dom har kräver ju att man gillar att rykta och att man gör det i omgångar med olika ryktborstar i lager. Så finns ingen quickfix bara för att borsten heter glansigt.

Som William Leistner själv beskriver borsten – The horse grooming brush »Pik As« combines an excellent cleaning result with a pleasant massage experience for the horse. 

The densely processed horsehair of the highest quality from the horse tail and a bright edge of bright pig bristles pick up the dirt from the depth and provide a wonderful shine in the coat. 

Om du vill läsa mer om deras utbud och hitta den perfekta borsten för dig tycker jag absolut du ska grotta ner dig här, dom har till och med ryktborstar framtagna för skimmlar Emma 😉

Om vi sen tittar på den dagliga hovvården så för att nå optimalt resultat tycker jag är att ha en stålborste, den är perfekt även för dig som inte har spolspilta! En diskborste, en hovkrats såklart och hovolja. I den här kategorin är jag faktiskt mer ekonomisk är praktiskt. När det kommer till borstarna däremot så tycker jag ju att man ska lägga en liten slant på dom för det har man igen sen. Här tycker jag dock att affärer som biltema och DollarStore är lysande, ta tre diskborstar betala för. Ja varför inte. Det här är saker som slits, blir äckliga och tar slut. Så man vill kunna byta ut oftare än borstarna.

Jag använder varken stålborste eller diskborste varje dag faktiskt men jag sköljer benen varje dag och oljar hovarna varje dag. Sitter det jätte mycket smuts på dom så vårdas dom absolut med antigen eller, eller båda. Jag tycker sen att diskmedel är bra att tvätta med, det är drygt och rätt milt.

Om man som jag har en häst med fyra vita ben eller en häst som gärna bajsar i sin svans så klarar man sig inte utan schampo och där faller mitt val absolut på TIB Horse. Löddrar bra, ger en skön känsla, blir super rent och doftar så gott. Allt man kan önska sig!

Så börjar vi närma oss slutet på det gigantiska inlägget haha, men till sist vill jag tipsa om tre saker.

– Silversalva, använd i mungiporna innan ridning! Och absolut bra på sår tex i denna årstid broddtramp.

– Stubben smörjtvål. Ta hand om ditt läder varje dag, om du så bara drar av det.

– Leoveties. Alla blir glada av godis! Ännu gladare av leoveties!

Nu har du alla mina magiska knep! Bara att börja borsta och det är ju dessutom lördag, då är alla värda en extra godis!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s