Rörlighet.

Fredag och rörlighet stod på schemat för Gullis. Inte hans favoritövningar om en säger Hahah. Han tycker verkligen att det är så onödigt!

Men det är bara att kämpa på, ännu mer om man som hon lätt kan få lite ont i sin rygg då har man inte jätte mycket val. Lite som jag med löpningen, vill man komma i form är det ju bara att springa.

Så det blev upphöjda bommar i repgrimma. Som bommarna togs i samtliga gångarter. Skritta höga bommar ökar ju ganska mycket rörlighet host hästen och jag tror det är där någonstans Gullis tycker det är onödigt. Vem behöver vara rörlig lixom?

Och tittar man på Cindy som skrittat otaliga höga bommar med mig gåendes på marken så har vi ju sett vad som händer med rörlighet. Har ju aldrig haft en häst som jag ramlar av så mycket som henne 😉

Så igår blev det ett ganska långt pass på 30 min i varierande gångarter och hela tiden över bommarna, efter framskrittning såklart. Men sedan även jätte mycket skrittjobb på bommarna.

Hade tre bommar med dryga 3 m mellan, så lite samma som förra veckan då jag hade 4 bommar. Men då jobbade vi bara i galopp.

Absolut bra träning för hästarna där dom på ett enkelt sätt måste använda sin kropp och sin bukmuskulatur. Lite core träning helt enkelt så här en fredagkväll. Inte vad Gullis skulle kalla fredagsmys men det får han stå ut med.

Cindy fick bara mys och kärlek efter en vecka med mycket jobb så hoppas vi att det kanske är lite mjukt i backen i helgen så vi kan komma ut lite i skog och mark. Vi passade här om kvällen på att rida på utebanan i månskenet. Så himla mysigt! Nu längtar jag verkligen efter våren och att få hoppa terräng igen!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s