Galopp och hopp söndag.

Oj vilket härligt avslut det blev på en till en början grå söndag, eller ja asså den började skönt också med 4,5 km skogslöpning även om det var lite spännande en stund med ett gäng träd som hade blåst omkull. Lite av det närmaste jag kommer Tough Viking …

Efter lite ledig och lite lunch styrde jag ut till stallet och började med ett härligt pass i galoppbacken med Cindy.

Det är ju alltid lite väl spännande att rida ut på henne men hon var väldigt duktig. Det blev 6 vändor (indirekt 5,5, hon galopperade inte så mycket första gången) upp för backen. Tre i vänster och tre i höger galopp.

Den ser kanske inte jätte brant ut på bilden men jag kan lova att hästarna absolut för anstränga sig lite för att ta sig upp.

Igår hade vi lyxen också att den var nysladdad, hur lycklig blir man inte då?

Och att solen valde att titta fram på eftermiddagen gjorde ju absolut ingenting om en säger! Riktigt härliga vårkänslor igår även om man vet att bakslaget kommer komma så går det inte att komma ifrån att man blir helt lycklig av våren!

När vi kom tillbaka till stallet hade Uffe kommit och gjorde oss sällskap för att hoppa Gullis lite. Alltid skönt med ett vakande öga när man hoppar och någon som höja eller sänka lyfta en bom om det behövs.

Värmde upp på två bommar på volt med två galoppsprång mellan och bara försökte få det jämnt och avspänt och följsamt i båda varven. Gick vidare med ett mindre hinder på volt som sedan kopplades ihop med ett hinder till på volten i båda varv. Hindren stod varje gång jag passerade medellinjen.

Efter det fick Gullis lite höjd i benen med hjälp av en 5,50 som vi hoppade några gånger innan vi avslutade med att koppla ihop allt till en liten styrke och smidighets banan. Där vi började med 5,50, rökt av tre serpentiner med hinder på medellinjen, byta varv över ett enkel hinder och sedan tre serpentiner tillbaka igen.

Tycker Gullis kändes bra, ganska smidig och fin. Så helt klart ett bra sätt att avsluta söndagen på.

Eller ja asså alla hästar ryktades, solades ben och oljades hovar, boxar mockades och utrustning smörjdes efteråt så var inte riktigt slut efter hoppningen 😉

Men nu är vi redo för en ny vecka med träningar för både Rebecca och Lasse så det ska bli riktigt roligt!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.