Som ett rinnande vatten.

Första dagen för Lasse är nu avklarad och den som fick följa med var Gullis. Som allt läggs stora delar av första dagen på markarbete och Gullis verkligen riktigt bra på det igår!

Sist Lasse var uppe tycker jag Gullis var lite spänd i markjobbet men igår knäandes han väldigt mjuk och fin igen.

Vi värmde upp med en hel del bågar, volter och travbommar som kändes hur lätt som helst. Han låg fint i kontakten och var väldigt mjuk och smidig i sin kropp.

Fortsatte sen med lite galoppbommar som sedan blev ett kryss med bom framför och bakom. Vi satte ihop lite sockerbitar och krysset till en liten smidighetsövning. Bara att känna hästarna var med och runt skänklarna vilket han gjorde hur lätt som helst. Och det är på denna övning som filmen börjar.

Stämde av galoppen på två sockerbitar och frågar ni mig gjorde han detta enligt skolboken. Så himla reglerbar och så mjuk. Även om vi inte tänjde något på gränserna så utan red bara 6 och 7 språng så var känsla att rida 5 och 8 inte hade varit något som helst problem.

Hoppade sedan sockerbit till hinder på ganska lång distans, optimalt 6 språng jag red på 7, 6, 7. Men syftet egentligen bara att hitta rytmen på bågen och jämt fram till hindret.

Avslutade sedan med en liten serie som hoppades åt båda håll så antigen trav och studs in, ett språng oxer, tre språng oxer. När vi vände på det la vi på en bom innan så travhoppning oxer in, tre språng oxer, ett språng studs och bom ut.

Man inser ju att travhoppa oxer inte är något man gör till vardags, jag är ju överlag dålig på att travhoppa hemma. Typ den enda gången jag gör det så är det ju när jag hoppar 5,50. Borde absolut lyfta in det oftare.

Jag är väldigt nöjd med Gullis jobb och han kändes väldigt mjuk och fin i kroppen. Ni vet den där instagram-känslan 😉 men väldigt skönt att känna att alla dom här smidighetsövningarna bara sitter och att jobbet med att byta varv bättre, mycket jobb på trav och galoppbommar och småhinder börjar ge resultat.

Vi hoppade honom inte så högt alls igår utan bara fokusera på att han ska vara lugn mellan skänklarna och kvar i rytmen. Han kan ju lätt bli lite stressad och snabb och det är ju något man vill bort ifrån så därför bara hålla det på max en meter och bara få honom till lugna avstamp hela tiden. För det går ju inte att komma ifrån att det är lättare att rida i rytmen än ur rytmen.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s