SuperCindy

Förra veckan var en riktigt bra vecka för hästarna där dom kämpade på många pass och var riktigt fina.

Cindy fick hoppa lite mer än vanligt där hon hoppade söndag för Lasse och sedan onsdag och torsdag för Stefan. Hon har verkligen utvecklats så mycket och deras kul! Man kan nästan tro att hon har blivit vuxen nu á 7 år. Och när jag skriver det här så ramlar jag väl snart av igen för att inte få för mycket hybris.

Söndagen var det mycket banhoppning på schemat och hon gör det verkligen så lätt. Hon är väldigt reglerbar, har bra tryck i sprången och i allmänt så känns det väldigt enkelt.

Om vi ska prata om den där instagram-känslan så bjuder hon verkligen på den när det kommer till ridning på hinder. Även om hon när har lite vårkänslor och bjuder på diverse blandade småhopp mellan hindren ibland.

Hon fick sen faktiskt två lugnare dagar med bara skritt så att orken skulle hålla två hoppdagar till när Stefan var i stan. Och orken höll nästan hela vägen ut.

Stefan bjöd som alltid första dagen på mycket markjobb, hästarna fick kämpa på och verkligen bli lösgjorda och även om Cindy bekände färg som den Svarta Fara hon är med diverse karateövningar innan hon släppte efter och blev då väldigt fin!

Kommer man dit så märks det ju direkt när man börjar hoppa fram också att hon är mer framme och att tendensen till att råka tappa sin ryttare känns ett uns mindre.

Blev jobb med studs och distanser med lite olika galoppsprång dag ett som avslutningsvis sattes ihop till en liten bana. Tycker att hon var väldigt fin och gjorde det väldigt bra. Det går typ verkligen inte att jämför första träningen för Stefan mot träningen nu.

Andra dagen bjöd sen på privatlektion i tidig morgonstund. Så sjukt lyxigt och tur för mig att Stefan är morgonpigg. Och att dessutom solen levererade en super morgon gör ju absolut inget sämre.

Hur kan man inte bli glad över det här?

Cindy var riktigt fin även dag nummer två och levererade väldigt fina språng. Musten gick ur lite precis på slutet men det är hon 100% förlåten för. Hoppa så här stort och bra dag efter dag har hon ju inte gjort innan. Nu har ju ridbarheten och avspändheten börjat komma ikapp hennes kapacitet så att man då sen blir ett uns trött är helt förståeligt. Så nu ska vi kämpa på med lite styrka till nästa gång Stefan kommer vilket är redan 8-9 februari så det ska bli jätte kul!

Väldigt lyxiga dagar med roliga träningar för både Lasse och Stefan. Och det som är lyxigt med båda är att vi antigen rider i väldigt små grupper eller privat. Jag tycker ju om att träna med andra för man får alltid inspo av att se andra rida. Men sen är det alltid skönt att få fullt fokus på sig själv och träna lite mer intensivt däremellan.

Så ja riktig härlig vecka med mycket bra erfarenheter med sig hem och vi börjar känna oss redo för säsongen!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s