Gullfjun.

Fjunet har också haft intensiva veckor med träning för Lasse, Pelle och Stefan. För Lasse vet ni ju att han var riktigt fin och han ville inte vara sämre för Pelle på måndagen sen.

Då var dressyrträning på schemat och Gullis kändes fortsatt bra och smidig. Han var lite slow i bytena så dom måste vi kämpa på lite med men det är ett uns svår balansgång att gå på. För har man Gullis lagom hot så blir han ibland lite för slow i vissa rörelser som kräver lite tryck. Men jag har en tendens att ibland lägga på lite för mycket tryck och då slår det över lite åt andra hållet och allt blir lite för häftigt och snabbt.

Så det är något vi jobbar ganska mycket på nu att hålla honom aktiv men inte vild. Jag försöker göra en hel del tempoväxlingar i både trav och galopp och bara steglöst kunna växla honom utan att skapa spänning. Samma med formen att den ska bli steglös mellan stretch och tävling.

Här har vi en hel del att jobba på men det är väl därför man tränar? Vi håller också på att försöker hitta en ny sadel till honom för att kunna ge honom ännu lite bättre förutsättningar för att prestera på ett bra sätt. Alla små detaljer har ju en viktig plats och jag är glad att jag har så grymt kunnigt folk omkring mig att bolla idéer och lösningar med.

Det blev sen även två privatlektioner för Stefan i markarbete, Gullis var okej men lite för spänd för att man skulle vara nöjd. Han var bättre för Lasse helgen innan. Men vi jobbade på att rida rakt fram, lugna jämna galoppsprång och sen även vända lite innanför och ha honom lösgjord och smidig i sidorna. Även att han ska hoppa rakt hela tiden och inte som han ibland vill landa lite ut till vänster.

Det här jobbet är ju viktigt oavsett om man ska hoppa eller rida dressyr. Det spelar ju ingen roll vad hösten ska göra den måste ju vara liksidig, lösgjord och rak.

Men det är verkligen så nyttigt och lyxigt att Stefan tar sig den tiden när han är här och ger mig så mycket privatträning. När han bara är här en gång i månaden så vill man ju absolut kräma ur all kunskap man kan så man har mycket att öva på mellan gångerna.

Och igår blev det träning för Gullis igen men då får Rebecca och sadeljakten fortsätter. Vi tror att vi kanske kan ha hittat en som eventuellt skulle kunna passa honom. Man får väl ändå säga att det är ett gott betyg när han rör sig så mycket på träning att han absolut trampade av sig en sko … trots boots. Kan det ens hända att man tappar skor på dressyrträning?

Vi fortsatte jobbet med tempoväxlingar och variation av formen. Och sedan även lite byten. Han blir lite för mycket – kan själv – när det kommer till bytena nu så vi hamnar lite i osynk ibland. Så det känns lite som att först kommer fram, sen kommer jag och sist kommer bak …. det blir sådär många poäng på det … bättre när man är ett och allt sker i någon form av harmoni och samtidighet. Så tur att vi inte tänkt säsongsdebutera riktigt än.

Så just nu har hästarna ett bra flow och vi kämpar ju på för att detta ska vara vår lägstanivå på båda hästarna och då kan nog ändå säsongen bli riktigt spännande!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s