Vilket väder.

Går det att ha annat än vårkänslor just nu? Även om gårdagen började i lite regn så övergick den ju till så härlig sol! Alla hästarna kändes så lyckliga om man nu kan bli annat än det av sol? Ridbanan var till och med så bra att man kunde hoppa på den. Då om något så är vårkänslorna på T O P P !

Jag jobbade dock i stallet på dagen så hann tyvärr inte ut i det fina vädret men jag håller ju verkligen tummarna nu för att det här är det som kommer kallas vardag med sol och ljusa dagar. (ja jag var lite sen på att skriva klart det här inlägget och nu är det ju kallt från helvetet och fruset igen…)

Så jag trimmade Cindy i ridhuset med lite framridningsövningar som vi fick med oss från Stefan sist. Så ur den synpunkten var det bra att vi var i ridhuset för den tvingar mig att rida med lite mer ben på en lite mindre yta. Vår ridbana är ju G I G A N T I S K så man råkar lätt göra volter och så lite väl stora bara för att man kan.

Sen hade det ju såklart varit helt underbart att få lapa lite sol och känna frisk luft, men som sagt jag hoppas verkligen att det vänder nu och att man kan rida ut i massor.

Det som jag och Cindy tränar en hel del på just nu är att hon verkligen ska ge efter i sidorna och vara runt mina skänklar och även acceptera att jag har benen om hennes lilla flodhästmage. Det är ju inte alltid hennes favoritövning att helt ge efter men jag har verkligen försökt att slita på lite med det nu och hon har verkligen blivit så mycket bättre.

Jag rider henne nu mycket på en åttvolt på kortsidan, så jag måste hålla volterna till dryga 10 m, därför det är skönt att ha väggarna, annars skulle ju disciplinen nog göra volterna en sisådär 15-20 m om vi var ute.

Ibland stannar jag kvar några varv i samma varv och verkligen känner att jag kan komma till ridning med mitt innerben och att hon tar det och går undan för det. Det kan absolut bjuda på blandade småhopp innan vi är överens med övningen och hon ger efter helt i innersidan. Sedan byter jag varv ner mot kortsidan så att inte heller bytet blir för stort och man flaxar iväg en bit, här kommer det ju en vägg som tar stopp. Så man måste verkligen planera ställa, räta ut, ställa om. Hinna rida rakt emellan och få varvbytet så steglöst som möjligt. Ni minns ju – Jag vill bli bättre på att byta varv.

Detta gör jag i både trav och galopp, vilket betyder att Cindy måste börja byta galopp nu. Ja alltså hon är ju 7 år så ser man det så är det ju verkligen på tiden. Och i teorin har det inte varit något problem, hon landar rätt ofta i rätt galopp när man hoppar henne och annars byter hon väldigt okomplicerat av sig själv typ när man rider en bana.

Men nu måste vi börja komma om och göra det för benen. Det är helt klart blandade resultat och lite mer hoppbyten än dressyrbyten eller vad jag ska säga men just nu känns grejen bara att hon ska gå lätt för min skänkel och vara smidig i sin kropp.

Hon har även börjat bli så lydig nu att jag för passa mig lite för att sitta till utan ben för då stannar hon. Men det är ändå ett gott betyg tycker jag för det betyder ju absolut att jag mer och mer kan rida med benen på henne.

Det var ett bra genrep för Pelle-träningen som var igår där hon var riktigt bra och bjöd på några riktiga ljusglimtar i utvecklingen 🙂

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s