Bra start.

Cindy har verkligen levererat såhär i halvtid på veckan. Hon började med Pelle-träning i måndags, det var ett tag sen jag red henne för Pelle så det var riktigt kul att visa upp henne. Asså man visar ju inte upp sig när man tränar utan man tränar ju men att då träna på saker som vi förut tyckte vara lite svårt var nu ett uns lättare och det är roligt!

Det känns som att vi har lite högre kvalité i allt vi gör vilket är väldigt kul. Hon är extremt lydig så jag måste verkligen passa mig för att inte sitta till för hårt eller så.

Hon tycker fortfarande att bakdelsvändningar inte är den roligaste övningen men nu går det ändå rätt smärtfritt till vänster. Ett uns värre till höger. Då bekänner hon färg emellan åt som den svarta fara hon är.

Men i övrigt så himla kul att rida och jobba med henne!

Hon fick en dag skritt i tisdags innan det stod lite gymnastik och styrka på schemat igår. Hon var verkligen så sjukt laddad när jag red fram, bronkade, vände, slängde sig. Ja ni vet helt registret som Cindy besitter. Så det är alltid lite spännande och man får hålla i sig lite lätt för att inte sitta för löst.

Efter att ha jobbat på några enkel bommar och två bommar med 5 språng mellan så gick vi över på travhoppning. Började med ett räcke på medellinjen, rakt över banan. Det vill säga lite av ett sånt hinder som Cindy har som paradgren att dänga av mig på … lite när väggen kommer snabbt bakom så stannar hon väldigt snabbt mellan hinder och vägg och en säger med tillhörande ryggskjut. Så efter hennes laddade framridning var det absolut spännande att börja hoppa.

Men hon skötte sig faktiskt riktigt bra så det var skönt! Kändes inte ens som att jag var nära en markkänning så då kan man ju lätt bli lite lycklig 😉

Började ganska lågt för att sedan avsluta på ett uns höjd iallafall. Riktigt nöjd med henne! Och bra övning även för mig som vill bli bättre på att byta varv smooth.

Gick sedan över och fortsatte med travhoppning men då över en 5,50 istället. Det är ju en övning som jag gillar rätt mycket. Och hoppar således rätt mycket.

Cindy fortsatte att vara riktigt fin och hon fick dagen till ära få lite höjs i benen. Absolut inte jätte högt men ja lite större än en meter.

Väldigt, väldigt nöjd med henne och det känns riktigt kul att Stefan kommer till helgen redan igen så vi kan öva vidare. Hoppas bara att hon ska vara ett uns mer tam än framridningen.

Nu börjar det faktiskt klia lite i tävlingstarmen det måste jag medge.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s