En halvhalt kanske.

Ni vet när man först får en hemläxa att hitta farten. Så fort man väl har hittat farten så ska man hitta halvhalten. Aldrig någon rast vila inte…

Inte så att Cindy vart direkt lat men däremot har hon ju inte helt varit framme för min skänkel vilket då i sin tur har genererat att jag ramlat av någon gång eller två eller hundra. Men det har inte heller varit direkt läge att hoppa upp på henne och renodla hjälpen skänkeln för då hade jag nog snarare ramlat av två hundra gånger. Och tro det eller ej men ni måste ju tänka på att jag börjar bli gammal och bräcklig när det kommer till att ramla av.

Men Stefan har ju talat om för mig att med mer fart ramlar man av mindre så det är helt enkelt det jag har jobbat ganska mycket på nu. Att hitta farten, och framförallt hitta att hon ska gå och vara framför min skänkel.

Fick till och med beröm på dom senaste träningarna att mitt grundtempo var jätte mycket bättre! Halleluja kan man känna då. Men då direkt som ett brev på posten så kom den. Nästa hemläxa – hur vore det om du tog en halvhalt?

Halvhalt? Jag har ju för fan precis lyckats hitta ett grundtempo som ni är nöjda med. Då ska jag helt plötsligt börja göra avstämningar i det och dessutom sänka tempot men fortfarande ha henne framför min skänkel så att hon är ärlig och springer av sig själv och dessutom i en bärighet. Joa jo hon är 7 år men ändå ….

Klart alla ❤️ dag lindorna var på.

Så gårdagen fick helt enkelt ägnas åt just övergångar skritt-galopp. Och flytta undan för skänkeln i skritten, försöka hålla halsen rak. Fan va svårt det är, helst vill man ju dra i en tygel och hoppas på att man som följd effekt får sladd på bakkärran. Men det är ju inte riktigt att gå för skänkeln. Ur det sen försöka fatta galopp och att hon då ska vara långsam men bärig.

Hon var verkligen duktig även om vi har en bit kvar förstås. Försökte tänka en hel del framdelsvädning, underskattad övning ändå. Lite så vända runt framdelen och fatta ur det, och direkt i fattningen våga rida till med benen så att hon tog i för att sedan kunna lätta av benen och känna att hon orkade bära sig.

Avslutade med att känna att jag kunde stretcha formen ordentligt i trav och galopp för just ibland i övningarna när hon blir lite förnärmad så kryper halsen ihop lite och blir lite kort. Så det är nästa steg att kunna göra allt med lång hals. Vi har absolut att öva på om en säger!

Som alltid känns det som att man har sjukt mycket tid i stallet men på något magiskt sätt går alltid klockan så himla fort så man hann ju ändå inte med det man hade tänkt …

Jag kvällade ju hästarna som vanligt, ryktade, avlägsnade lite vinterpäls, fixade hovarna, mockade, gick kvällspromenad och så vidare. Så smörjningen, ja nej den hann jag inte med. Hann dock med artiklar en tvättmaskin med Cindys innetäcke, grimmorna, lite paddar, lindor och skydd. Så det var iallafall skönt att få lite rena saker. Får helt enkelt smörja idag så det blir lite ordning, men ja ibland får något stryka på foten lite och denna vecka var det smörjningen. Även om man såklart helst allt vill hinna allt och lite till varje dag 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s