Hopp-lördag och sabbats-söndag

Ännu en härlig helg är förbi och vi har redan kommit in i mars! Helt galet, fatta att vi om lite mindre än 30 dagar avverkat första kvartalet på 2020. Hur kan tiden gå så fort?

Lördagen bestod av hoppning efter fredagens lite väl spännande pass. Som Marie alltid upplyser mig om – dom håller oss ödmjuka. Kan bara hålla med! Och jag skulle aldrig vilja ta bort hennes karaktär någonsin. Jag vill bara inte ramla av Hahah.

Men säga vad man vill men hon är ju absolut den bästa investeringen för min sits. Min sits har aldrig utvecklats så mycket som när hon började tappa mig. Överlevnadsinstinkt är helt klart något bra som vi har kvar i våra reptilhjärnor.

Hoppade lite högre än på fredagen och hon kändes lite mindre vild men fortfarande sådär härligt het och med lite luft i sprången. Banan låg kanske på runt 100 eller så och det känns verkligen plättlätt vilken känns så himla skönt. Det som förr kändes lite som en utmaning för oss känns idag som en lätt vardag.

Nu ska jag bara ta tag i det där med att komma ut och pröva våra vingar efter en vinter med träning. Men jag har ju inte ens löst licens än … så galet långsam när det kommer till det. Men snart så!

Är ju lite nervös för framhoppningen om en säger, än mer första starten när hon dessutom som vi alla känner till är lite mer vild än vanligt. Och nu när kylan kom så lär ju Botkyrkas utebana inte vara igång utan allt kommer vara i lilla ridhuset så möjligheten att rasta henne kan eventuellt vara begränsad … men ja vi får se! Helt klart sugen!

Fortsatte lördagen ute i ett uns av sol och snö innan jag sedan styrde bilen till Nilslund för att ännu en helg hänga med dom bästa jag vet ❤️ Robban fyllde år så det blev en härlig kväll med god mat, bubbel, bästa vänner och drinkar. Bara saker man gillar helt enkelt och som man gärna har mer av alltid. Iallafall dom där bästa vännerna ❤️ hoppas verkligen att vi kommer tävla mycket ihop den här säsongen för det har absolut varit lite för lite av det som här senaste två åren när Gullis har haft lite ont i fötterna för då har vi ridit på så olika nivå att vi inte riktigt kunna synka våra tävlingsplaneringar.

Söndagen blev sen en riktig mysdag. Jag och Sofia hängde kvar på Nilslund och kollade på film och myste hela förmiddagen innan vi avslutade vår vistelse i julita med pizza och sen åkte åt varsitt håll.

I stallet blev det sen en fixar söndag, låg så sjukt mycket efter med smörjningen … helt galet och så inte okej! Man måste ta hand om sin utrustning både för den och hästarnas skull. Så hästarna fick faktiskt skritta på maskin medan jag passae på att putsa upp och så för att få ordning allt till nya veckan startar. Man vill aldrig starta veckan på minus så att säga.

Alltid så himla skönt när allt är uppe på väggen igen, snurrat och i ordning. Målet den här veckan är att vara klar med stallsysslorna lite tidigare om kvällen så att inget släpar. Helst vill man ju hinna med att göra det där lilla extra, jag har bland annat lite tvätt att ta vara på och så. Jag var själv i stallet typ nästan hela förra veckan, inte för att det är ett försvar och jag hör ju själv att jag låter fortfarande som ett bortskämt ensambarn 33 år gammal. Men det går inte att komma ifrån att man hinner lite mer när mamma är med och kan hjälpa till med lite småfix. Det handlar ju egentligen bara om att man vill hinna med det där lilla extra och göra lite mer. Inte att jag ska få avlastning för att jag inte orkar ta hand om mina hästar.

Hästarna har annars myst och haft en bra helg så nu kickstartar vi veckan med träning för Pelle vilket ska bli super kul! Känner mig riktigt taggad och hoppas kunna rida bland mitt bästa. Det vill man ju alltid såklart men det är ju inte alltid som man lyckas. Annars i veckan blir det att jobba undan och göra klart all moms och dyl som ska vara klart nästa vecka egentligen men då är planen att jag ska befinna mig på andra sidan det stora havet 🙂

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s