Träning, vatten, fysio.

Det var så vi kickade igång den här veckan. I måndags stod Pelle-träning på schemat som sig bör jämna måndagar. Ännu en gång var det Cindy som fick vara den som tränade och med tanke på hur hot hon var så kändes det som att hon var sugen på att träna. Hon kändes helt klart lite väl explosiv men det gick att rida på energin och hon blev riktigt bra.

Sen är hon ju som alltid när hon är hot lite väl snabb i att byta riktning eller stanna eller hitta på något annat när hon tycker att det passar, haha. Och det spelar absolut inte någon som helst roll om det är i början eller slutet på passet. Hon har alltid en liten räv bakom örat.

Hon blir lite stor i galoppen nu och framförallt så trycker hon på lite väl mycket med sina bakben så vi jobbade ganska mycket på att försöka få henne att ta lite kortare kliv bak och böja lite mer på benen och där med bära lite mer. Man behöver ju tråkigt nog enligt Cindy inte bara påskjutande kraft men måste även ha bärande kraft.

Men hon jobbade väldigt bra så det var ett riktigt roligt pass som alltid med vildvittran. Även om jag absolut ibland blir lite trött på henne när hon är i sitt esse och vänder och far mest hela tiden som också kan hända så är hon trots det alltid lika rolig att rida. Mitt lyckopiller.

Liten har passat på att sova in veckan lite. Både hon och Gullis är ju lite av liggare. Dom gillar att mysa på kvällarna och lägger sig mer än gärna för en tupplur när dom kommer in från hagen och har ätit sin eftermiddagsmat. Det är så skönt att vi har sån lugn och ro i stallet att hästarna kan vila mer eller mindre hur mycket dom vill.

Mina hästar har ju dessutom en ägare som absolut inte väcker dom när dom sover. Låter kanske lite slappt av mig men jag tränar ju inte hästarna om dom är trötta. Jag tänker att dom är lite som oss, behöver dom vila så gör dom det och då måste man låta dom återhämta sig även om man själv är ridsugen. Sen kan dom ju ha vaknat under kvällen och då kommer dom såklart ut. Men just i det läget får hästarna absolut bestämma själva.

Gullis han har fått vattenträna och skött sig strålande utom att han alltid blir så himla pratig när han är inne i rehabet. Han kan ju absolut gnägga 20 gånger under ett träningspass … sjukt rimligt ändå …

Jag själv har också varit duktig den här veckan och varit hos en fysio. Tack vare Cissi ska vi tillägga! Det är tur att jag har henne som på alla sätt försöker hjälpa mig och hästarna till vårt bästa. Så vi styrde ut till Janne som fick klämma igenom min kropp och släppa på ett helt gäng spänningar. Himla skönt! Ländryggen är fortfarande lite trött och stum i sin muskulatur men jag ska med lite tur tillbaka om två veckor så ska vi se om det går att få loss allt då.

Så vi alla har haft bra start på veckan så nu laddar vi om för sista halvan av den här veckan.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s