Onsdag med bommar.

Onsdagen bjöd på bommar för Cindy. Hon var lite mer som en svart fara så det var absolut spännande …. hennes elektriska jag sitter i så hon vände, sprang iväg, stannade och ja ni vet hur det är …

Hade ett väldigt enkelt markjobb framme med tre lite upphöja travbommar och sedan en liten sockerbit på medellinjen. Men jag kan lova att det var absolut tillräckligt svårt!

Bara att komma över tre travbommar avspänt var mer eller mindre en omöjlighet för dagen, att jag dessutom var lite tidspressad då jag kom till stallet sent gjorde verkligen inte saken lättare. Alltid svårt tycker jag när man måste rida med en tidsram. Då känns verkligen avspändheten omöjlig …

Blev absolut bättre men att säga att det blev bra skulle vara att ljuga för sig själv … men jag vet ju själv att jag inte var mitt bästa jag så det kan jag inte skylla på henne.

Trav och galopphoppade den lilla bocken på mitten och både red kvar i samma varv som att byta varv. Att byta till vänster gjorde hon bra. Lite sämre till höger då hon var tvungen att runda travbommarna i landningen och dom tittade hon ju absolut på så hon vill helst alltid vara lite på väg till vänster istället för till höger. Blev bättre när jag gick över i galopp och hoppade en liten åttan. Sämre i traven då vill hon helst alltid landa i vänster. Så där har vi lite att öva på och behålla fokus trots att vi är tittiga.

Hur fin är hon inte i den här färgen förresten?

Note to self – tid avslappnat även fast tiden är knapp.

Note to us – fokus på rätt saker.

Som sagt älskar hennes räv bakom örat men det gäller alltid att kunna använda energin på rätt sätt och inte att den hittar på för mycket hyss på vägen.

Gullis har logerats denna vecka också förutom vattenband. Det gäller att jobba mycket uppbyggande nu innan säsongen drar igång och det är ju ett tag kvar så då passar det perfekt att göra allt det här markjobbet nu istället för att ta det när säsongen väl är i full gång. Och eftersom jag dessutom är borta nästa vecka behöver som inte ridas ihjäl just nu.

Som en vis tränare på Täby sa till mig en gång – det svåra är inte att träna hästar. Det svåra är att veta när som inte ska träna.

Och jag tycker att det ligger en hel del i det! Inte för att longering inte är träning för det är det absolut men just nu är det lite mer lågintensiv träning än högintensiv. Jag försöker ju ge hästarna såna här perioder då och då istället för att köra järnet och sen vila helt så växlar jag lite oftare mellan hög och lågintensiv träning.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s