Flitiga Lisa.

Cindy har verkligen kämpat på nu ett tag och verkligen levererat på träningarna. Hon har hunnit med en hoppning och två dressyrer på 1,5 vecka. Så ingen latmask här inte. Och ett av dessa pass var en halv ny bekantskap, nämligen Pontus.

Jag har tränat för Pontus några gånger på typ 1800-talet så man kan säga att det var inte igår och han har heller inte sett Cindy något.

Men det var riktigt kul och Cindy var riktigt fin! Vi hade bana som fokus och att våga galoppera hästarna och hålla rytmen. Bra framridning med mycket skänkelvikningar och galoppombyten två av Cindys lite hat övningar så det var väldigt nyttigt att komma igenom det. För när jag kom igenom det innan jag började hoppa så var hon mycket mer på hjälpen direkt på hinder sen.

Detta är ju något jag vet och som vi gör massvis för Stefan men när hon är lite explosiv som hon är nu har jag lätt en tendens att bli lite för försiktig så då är det väldigt skönt att ha någon på marken som påminner en om att rida. Och skönt att Pontus kunde komma förbi och hjälpa oss lite nu när Stefan inte kan komma till oss.

Stefan bor ju i Tyskland som ni säkert vet så det kommer tyvärr dröja länge innan han kan komma igen så då var det väldigt skönt med ett alternativ.

Cindy följde upp hoppträningen med ett pass för Rebecca där hon typ var sitt bästa! Hon var verkligen S Å fin! Det var så himla roligt!

Jag har ju bytt bett i dressyren sen Göteborg så nu har jag hunnit rida på det ett tag och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med det. Valet föll ju på ett fager Julia i sötmalm och jag tycker att jag får en väldigt fin känsla framtill och Cindy suger nästan för mycket på bettet.

Får ett jätte fint stöd som jag kan möta med ben och hon har helt klart nu kommit upp ett snäpp till träningsmässigt. Om man nu ska se något positivt med Corona så är det ju att det verkligen är en tid att utvecklas på och jag har sagt det förr men jag längtar verkligen varje vecka till veckans träning.

Rebecca var också väldigt nöjd med henne och tyckte att hon var riktigt bra! Himla kul eftersom det var en månad sen jag och Rebecca träffades eftersom jag var i NY sist Rebecca var här. Så väldigt kul att även hon ser skillnad för jag tycker att jag känner stor skillnad på henne.

Och att hon är bättre i träning är ju inte bettets förtjänst i sig med det har varit bra för oss i fortsatt utveckling. Och i slutändan handlar det ju om detaljer och måste helt klart än så länge ge fager tummen upp och jag är lite sugen på att prova något mer bett av dom.

Denna vecka inledde vi sedan med Pelle-träning och där måste jag säga att den träningen började vi lite smoothare med efter söndagens bronco färd på ridbanan. Kändes helt klart onödigt att sitta upp och göra en bensax.

Men när hon hade kommit lite till ro kunde vi lägga på lite tryck som faktiskt bara kokade över en gång och då blir hon riktigt bra igen. Och börjar vinkla sina bakben och ta i.

Jag tror Cindy alltid kommer vara en sån häst som man känner efter lite på innan man bara trycker igång henne med ett jävla tryck. För har man inte lagom nivå så går topplockspackningen och då vet man inte riktigt vart man hamnar.

Så Cindy har haft en riktigt bra vecka träningsmässigt med egentligen fyra bra pass för hon har även vattentränat en dag på bandet också. Hon jobbar helt klart på att bli en superstjärna!

Dom andra hästarna har inte riktigt börjat träna än men jag tänkte att Gullis ska få lufta sig nästa vecka! Han och Liten har kämpat på med vattenträning och låg form i ridningen. Båda två är ju svin pigga som ni vet så det känns riktigt kul! Och dom är båda väldigt duktiga i vattenträningen och stärker sig bra. Även här är ju Corona ett lysande exempel (om man nu kan kalla det det)!på att verkligen passa på att lägga tid på uppbyggnad nu när man ändå inte har något att stressa efter.

I övrigt är det ju helt underbart att ridbanan är igång och vädret fint! Nu har ah faktiskt vågat mig på att hoppa banken på Cindy i trav. Både och och ner. Och överlevt. De ni 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s