Fysio-Janne.

Janne har ju varit i stallet också här för snart två veckor sen blir det nu. Vad tiden går fort! Han passade på att ge alla hästarna lite kärlek och ordentliga genomgångar. Himla skönt!

Alla hästarna har ju lite små saker precis som vi ryttare så det var verkligen välbehövligt för dom att få lite omvårdnad.

Det som är bra med Janne är ju att han även behandlat mig så han vet ju även mina svaga sidor och kan då hjälpa hästarna lite extra om han känner igen min kropp i hästen. För det är ju rätt ofta ändå vi ryttare får våra starka och svaga sidor att spegla av sig lite i hästarna.

Cindy var lite stum i halsen och behöver jobba lite core träning ett tag fick hon i hemläxa. Låter lite som sin matte, stel och lite svag i det obefintliga sexpacket 😉

För Gullis och Liten satt det lite mer uppe i nacken än halsen och båda två var även lite lite snea. Så dom fick hjälp med det och det blev stor skillnad. Så verkligen skönt att få dom kollade!

Det får man väl verkligen säga att är det något positivt med att få mer tid så är det just att man hinner ge hästarna mer kärlek och bättre förutsättningar. Inte för att man inte ska göra det annars men ibland kan det lätt bli för mycket fokus på en tävling till exempel och allt runt det att man missar det där andra. Eller tycker att man förlorar lite träningstid på det eftersom hästarna sen ofta både vilar lite och skrittar efter behandling. Så att göra det precis innan tävling kan man ju förstå, även för hästen, inte är helt optimalt.

Så nu är det bara min kropp som snart behöver lite kärlek igen så ska vi med lite tur kunna bli ännu starkare både jag och hästarna.

Apropå att bli stark – löpningen då? Ja jag sprang ju milen här för snart 3 veckor sedan men fick då en känning i en hälsena så efter det har jag varit rätt försiktig och hållit mig till promenader nu ett tag. Men jag hoppas att när som vara igång med löpningen igen. Nu har ju vädret kommit också så nu kan det ju inte bli härligare!

Annat som är på gång är hästarnas tänder som ska fixas kommande vecka och lite så så det känns skönt pilla lite med sånt här. Även skönt att vi har den lyxen att det mesta man kan önska sig finns hemma hos oss. Det underlättar verkligen så mycket och än mer i tider som dessa. Ju mindre man behöver ut och flänga desto bättre. Det enda som verkligen börjar saknas nu är Stefan men som ni alla vet bor ju han i Tyskland så hoppträning för honom dröjer. Men å andra sidan så kommer Lasse snart igen så det kan ju inte bli bättre med ännu två härliga dagar på fina Åby och massa terränghoppning!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s