Att busa fram en avspänning.

Gårdagskvällen bjöd på blandad kompott för hästarna. Gullis fick gå på maskin då han gjorde tänderna på morgonen, det gjorde Cindy också men hon och Liten hann med att skritta på maskin medan Gullis fick sin renovering. Gullis däremot fick vakna upp efter drogerna och sedan gå ut i hagen och fick då sin promenad på kvällen istället.

Liten joggades i härlig kvällssol på utebanan, den är både vattnad och saltat nu så den är typ helt perfekt. Så himla lyxigt! Älskar och rida på den och bara längtar efter att vi snart flyttat ut alla hinder och kommer bosätta oss där mer eller mindre fram till hösten.

Cindy fick avslita kvällen med bus i repgrimma. Så fick bli longering över stora vattnet och banken och bus och lek.

Det är verkligen ett så bra sätt att leka fram avspänning hos hästarna. Att dom helt kravlöst och egentligen mer eller mindre i vilket tempo dom vill lösa uppgifterna.

Blir så tydligt som på Cindy till exempel hon av sig själv bryter av uppe på banken och bara droppar ut helt avspänt. Det är verkligen ett så bra sätt att träna hästarna på och dom verkar tycka att det är roligt också och hoppar och sprätter lite så det känns som att det uppskattat av oss alla.

Här om dagen fick hon skritta en av gravarna vi har längs galoppbanan också vilket även Gullis har fått göra lite. Så himla skönt att vi har några små terränghinder hemma. Att just kunna leka på det här sättet känns så skönt och enkelt. Även om nu alla hästarna börjar bli lite äldre så känns det aldrig som att dom blir för gamla för att få busa och göra saker enkelt och avspänt av sig själva.

Så vi hade en mysig start på veckan. Och hästarna fick bra genomgång av tänderna och får trimma på som vanligt om allt känns som det ska. Dom kunde såklart bara lite trötta i käklederna efter munstegen men inget annat så det var skönt.

Både Cindy och Gullis har ju överbett så dom behöver kollas ca var 6:e månad och Liten brukar kollas ca en gång om året.

Så himla skönt att få detta gjort nu och vi börjar sakta känna oss redo att snäppa upp träningen ännu lite till.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s