En bättre stretch.

Det slog mig verkligen i onsdag att om det något som jag har blivit bättre på sen jag började träna med Rebecca för drygt ett år sen så är det att stretcha mina i sin form när jag rider. Det är ju något man vet att man ska göra men om jag ska rannsaka mig själv är det något som jag har varit sämre på som ryttare att göra steglöst.

I onsdags fick både Gullis och Cindy träna och då slog det mig att om det är något jag har blivit bättre på så är det just detta. Att få hästarna mycket mer steglösa och ärligare framme på bettet och kunna just variera mellan tävlingsform och stretch utan att det ska flaxa runt eller ta emot någonstans eller så. Utan länger jag tygeln så länger hästen halsen, kortar jag tygeln så kommer hästen upp framför mig.

Sen har jag mycket kvar i hoppningen framförallt på Cindy och kanske i mig själv för den delen också för när hon flaxar runt vill jag gärna korta upp henne och ha henne hos mig istället för att våga rida ut henne och ha henne för benen istället för handen om en säger.

Men det är himla kul när man märker att man själv blivit bättre på grundridning och att man värdesätter rätt saker. Jag har ju inte kanske ridit fruktansvärt illa förut men nu rider jag bättre bara om man ser till att jag lägger stor vikt på att just kunna stretcha hästarna framåt i sin form eller vad jag säga. Jag har ju innan försökt att vara noga med att ha dom flexibla i bålen. Vikten av att tex kunna rida rakt fram med böjd häst och så. Nu har lixom formen kommit till och jag har fått ännu en pusselbit till min verktygslåda.

Har varit väldigt roliga träningar nu ett tag för både Pelle och Rebecca och hästarna känns väldigt på gång så det är verkligen super kul!

På måndag är det Pelle igen så det ska ju såklart bli super kul!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s