Magi.

När man har träningspass som igår då är det ändå på gränsen att jag överväger att bli dressyrryttare trots allt 😉 Och det finns ju en anledning till att Gullis är mina drömmars häst. När han påminner mig om det är han bara så H I M L A fin! ❤️

Han var sådär roligt het när man kan göra massa roliga saker. Han var flexig i sin form och så på tårna. Gjorde fina arbetspiruetter och jätte duktig i trampet. Och så mycket högre kvalité i sina grund gångarter. Även om man måste bromsa honom med rörelser för att han blir så på hugget. Det som blir svårt då typ är bytena för där blir han så himla på och minsta jag rör mig i sadeln så vill han förekomma mig. Jag är ju fortfarande lite långsam som dressyrryttare så jag vill ju ibland hinna förbereda mig för ett byte men när han är så här het så har jag bara tid för förberedelse i dryg 2 sekunder innan Gullis kör på egen hand.

Men traven blev väldigt bra! Och som sagt han fick även trampa en hel del och leka med det på både raka och böjda spår.

Och som Pelle sa – nu är det till och med lite kadens i fullblodet!

Det enda som var typiskt just igår var ju att mamma hade stall-ledigt så det blev ju ingen film alls men med tanke på hur Gullis varit de senaste träningarna, det vill säga tre veckor i rad nu så känns det som att det här kanske är vår nya vardag och i så fall kan ni få film en annan dag snart 😉

Passade även på innan träningen att fixa till manen lite för den hade eskalerar lite kan man känna. Just nu när man ändå inte knoppar så kan den ju få vara lite kortare igen.

Hur störigt är det inte med skavet från halstäckena? Jag brukar ju ha one-piece täcken och då händer det aldrig. Men i vintras fick Gullis Rambo vari layer och Liten fick Amigo vari layer. Båda med lös hals = båda med skav i manen nu ….

Fattar inte varför dom ska envisas med att göra alla jätte tjocka täcken med lösa halsar … antingen vill man väl ha ett täcke med hals eller ett utan. Inte ett man kan välja.

Och apropå skav så har Gullis fått ett litet krigssår i fejset så nu har han fått en nu grimma med ludd så att han har det lite mjukare om den åker på sniskan och nuddar den lilla kala fläcken. Tror absolut att det är Svarta Faran som är den skyldige till det lilla Rambo ärret.

Hur söt är inte Gullfjunet?! Verkligen alltid efter träning så blåser han bubblor av skummet. Hur kan man inte älska den här varelsen?!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s