Fredagsfin.

Vilken kväll. Kanske ett uns kyligt när det blåste men bortsett från det så himla skönt och det blev till att rida utan jacka iallafall på första hästen.

Jag är ju Sveriges mest frusna människa så det här med att klä av sig kläderna tar lång tid för mig. Typ som i helgen som va. Jag funderade på om jag skulle ha en eller två tröjor på mig medan Elin klädde av sig till t-shirt …

Men passade på att rida ute i dag också såklart. Liten fick ett pass på ridbanan medan Cindy fick komma ut på galoppbanan en sväng. Så härligt. Förutom att Cindy var dryga halvmetern högre bak idag när vi började passet och då vet man att man kan sitta lite väl löst.

Men hon behöll mig på ryggen och nästan hängde sig framåt neråt i bettet sen när vi galopperade så det får man ju vara riktigt nöjd med. Hon gjorde någon håll käften bra fattning också så även om passet började lite skakigt så var hon riktigt bra sen!

Tänk att dom här gamla lindorna fortfarande är lite av mina favoriter. Noppiga som få men oj så mycket jag använder dom.

Liten skötte sig också riktigt bra och nu är alla hästarna lixom bara pigga men alla typ sköter sig just nu. Det var ju ett tag där då alla tre hästarna bockade var och varannan dag så jag började fundera på sadelklister och säkerhetsbälte.

Dock går ju brudarna typ alltid förutom på just dressyrträning med hoppsadel och förbygel i förebyggande syfte så att jag har lite lättare att sitta kvar. Det är bara när jag känner att jag verkligen behöver öva ordentligt på en hemläxa som dressyrsadeln åker på på dom. Annars sker allt trim i hoppsadel. Gullis kan man ju lita på så han får gå lite oftare i den.

Riktigt skön fredag annars där både Liten hann få ny frisyr och bli lite fredagsfin och jag hann smörja upp alla tränsen och förbyglarna. S Å skönt!

Och alla tre blev ryktade och tvättade hovar och ben och olja på hovarna och nattbandage på dom som har det. Gullis hade helvila idag. Inte ens maskin för honom. Hästarna har helvila max en dag i veckan annars skrittar dom minst + hage som dagssyssla. Har ju sagt det förr men säger det igen, jag förespråkar absolut aktiv vila i största möjliga mån.

Hoppas nu på en härlig helg med fint väder och fina hästar ❤️

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s