Invigda.

Då var mina nya hinder invigda och den som fick äran att göra det var SuperCindy. Hon har ju ändå varit lite tittig på dessa hemma hos Filippa och sedan som sagt fick vi ett litet missöde på den smala tripple brushen så detta var ja absolut något vi behöver öva på.

Hade ställt dom på lite båge men med väldigt långt emellan. Även om det var kort anridning på den första lite bredare skärmen så hade man tid på sig att att hinna bli rak och ge henne bra förutsättningar till båda skärmarna. Den smala skärmen hade sedan lite längre anridning på mjuk både efter den första.

Efter att jag hade hoppat fram på lite enkelhinder så kom jag sedan först en liten slinga på 4 hinder som sedan blev 6.

Började självklart med att hoppa skärmarna inramade med bommar vid sidan så att uppgiften skulle vara glasklar för henne.

Bommar vid sidan och lång hals

Jag försökte också självklart som jag har jobbat massor med, med att försöka hålla halsen ute och lång. Jag hoppar ju gärna mina hästar även lite ”fria” på smalhinder. Självklart inte första gång men så fort dom börjar kännas säkra så försöker jag ha dom lite fria och i ett framåt länge.

Att backa över ett smalhinder är skitsvårt och gör det oftast vingligt. Att få hästarna så klara på uppgiften att de söker sig själv mellan flaggorna gör ju att man kan koppla bort handen och rida med benen. Då blir allt så mycket lättare tycker jag. Men självklart är det viktigt först att hästarna förstår sin uppgift och då kan man behöva stötta dom lite och inte bara släppa tygeln och hoppas på att det löser sig.

När det kändes säkert och tryggt, vilket det egentligen gjorde direkt men jag hoppade ändå tre gånger med bommar, så la jag ner bommarna på marken så dom fortfarande inramade lite men mindre än innan.

Och till sist efter två rundor med bommar på marken så plockades bommarna bort helt. Cindy var verkligen super och spikrak hela passet igenom. Det kändes verkligen så lätt och hon bjöd på fin bjudning och najsa frsmåtlägen. Så himla nöjd med henne!

Tänkte att jag bjuder på en liten film på hur jag jobbar med övningen från första till sista språnget.

Och blir ni sugna på att göra det här hemma så glöm inte att hoppa hellre en gång för mycket än en gång för lite med inramning på sidorna. Det har ni så mycket igen sen.

Och för Cindys del blev det en stor guldstjärna efter det här passet! Så himla imponerad över henne!

Och apropå förra inlägget, första klippet i filmen ovan är första gången jag styr på. Så hon var inget Doris alls igår. Så duktig! Eller ja hon tog fart en gång när jag red fram såklart för hon än en gång blev rädd gör den lilla salt högen som är kvar i ena hörnet … men annars så!

För den nyfikne så är skärmarna i bakkant drygt 165 resp 140 cm breda. Och i framkant är dom 80 resp 70 cm breda. Och ”höjden”/längden är 125 cm.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s