P&j.

Igår var vi äntligen ute för första gången i år och träningstävlade. Vi var ett mindre gäng som var inbjudna till Enskede för en pay & jump i strålande sol. Vi hade verkligen en så härlig dag tillsammans och Cindy fick äran att göra Vizzy sällskap i lastbilen. Så mysigt att åka på turné med Philippa igen, var ju senast i höstas när vi var i Eskilstuna och kom tvåa med laget i allsvenskan så ni förstår ju hur länge sen det var. Men det är ju så perfekt nu när Philippa har en dressyrhäst och en hopphäst för då kan vi ju åka på massor av turnéer tillsammans sen när väl tävlingsstoppet är över.

Cindy skötte sig verkligen super igår. Hon har blivit så världsvan. Hon är snäll att göra i ordning, står still, har slutat att bitas och sparkas. Snäll att sitta upp på och nästan snäll att rida fram på. Hon har blivit så himla vuxen.

Dock leds hon absolut med grimskaft fortfarande för man vet aldrig när räven bakom örat dyker upp …

Cindy fick hoppa två vändor i 110 och gjorde det ändå riktigt bra. Lite så efter vintern spänd men ändå så duktig. Vi fick med oss en bom i varje klass men det gör ändå verkligen ingenting. Tvåan i första klassen och fyran i andra klassen.

Jag kände mig kanske ett uns ringrostig själv och kände att jag ibland blev lite snabb istället för att bara behålla lugnet och ta tid på mig utan att vara långsam såklart. Och jag måste erkänna att jag tyckte att det var lite högt haha, men det tyckte vi alla faktiskt och jag fick höra efteråt att det nog råkade bli lite högre än 110 men fasen då har vi ju indirekt debuterat lite högre och det med bravur vill jag nog ändå påstå. Det här var ju hennes 2:a och 3:e 110-klass. Hon debuterade ju 110 i höstas på Botkyrka som för övrigt var hennes sista start så hon har inte varit ute på snart 6 månader vilket såklart gör en ännu mer imponerad över henne. Alla minns ju första starten förra året när Cissi fick leda mig i typ 20 min innan vi kunde koppla loss henne. HahHa.

Vi fick också prova att jobba lite under press då Cindy absolut blivit så bitig under vinterns jobba att hon spräckte förbygeln på framhoppningen när vi hoppade oxern … alltid ska det vara lite extra spännande. Men som tur var hade Philippa en i lastbilen så efter en språngmarsch från Cissi hade vi en ny på och vi hann ta några språng innan vi gick in på banan.

Nyttigt att öva på lite oväntade situationer också. Cindy tog det med ro och som om inget hade hänt. Jag däremot måste erkänna att det var skönt att Philippa garden extra så jag slapp hoppa utan. Cindy är inte riktigt modellen man vill rida utan …

Super kul dag som sagt och jag är riktigt nöjd med Cindy och nu börjar man verkligen känna att man är sugen på att komma ut på riktigt!

Men tror iallafall att jag och Philippa ska försök spana in någon p&j snart igen som vi kan åka på tillsammans. Så himla kul när har som bäst stallkompisarna man kan ha ❤️

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s