Känner oss redo.

Då har vi hoppat lite inför helgen och båda hästarna känns fina och pigga! Satte upp en liten S linje igår med hjälp av tårtbitarna, banken och stora vattnet.

Man kunde rida på lite olika antal galoppsprång på distansen mellan banken och graven. Där kunde man rida 3 fram eller 4 lite vänta galoppsprång. Men sedan var det två språng uppe på banken och tre till sista skärmen.

Hästarna jobbade som sagt på väldigt fint och löste uppgiften bra! Gullis var fin och Cindy var super! Hon har verkligen börjat fatta det här med mellan flaggorna så hon riktigt söker sig igenom linjen. Jätte kul!

Gullis känns ibland ett uns framtung fortfarande och att han lixom inte riktigt orkar galoppera framför sig i en större galopp ännu men som sagt han är ju en läromästare av rang så han löste uppgiften galant.

Tänkte att jag kunde bjuda på en video på hur jag väljer att träna en sån här linje med mina hästar. För även om Gullis tex är rutinerad så känns det inte som att man kan vara nog noggrann när man övar. Så jag delar helt enkelt upp linjen i många bitar innan jag sätter ihop den.

Jag börjar alltid med att skritta ner för banken på lång tygel och man vill ju verkligen bara att hästarna ska ta ett kliv ner och inte svårare än så.

Därefter hoppar jag graven för sig tills hästarna gör den avspänt och då kopplar jag ihop den med banken. Så då travar jag ut för kanten istället för att skritta och sedan lugnt bara styr jag på graven.

Jag styr sedan runt graven men så att jag kommer på mer eller mindre samma båge som om jag hoppat graven och hoppar då tårtbiten för sig själv. Gör det två – tre gånger som med tidigare steg också innan jag sedan kommer i galopp ner för kanten och bara mjukt över graven till tårtbiten. Notera också att jag varje gång uppe på banken rundar tårtbiten däruppe som om jag skulle hoppa den, för när jag sedan avslutar passet och bara tar ut vägen lite till så plockar man lixom bara med tårtbiten där uppe och mjukt fortsätter hela linjen.

Jag gör som sagt allt i flera repetitioner oftast tycker jag att man måste lägga mest tid på graven så där kanske man får hoppa 5-6 gånger innan man fortsätter. Men allt annat gör jag mist 2-3 ggr oavsett hur avspända dom var första gången. För den avspändheten vill man ha varje gång.

Är som sagt riktigt nöjd med hästarna och det ska bli så kul att träna i helgen! Och jag älskar verkligen mina skärmar så man kan bygga lite roliga saker hemma och öva. Det ger verkligen så mycket. Och jag kan inte säga det nog många gånger vad lyxigt det är att ha den lilla banken och vattnet. Som sagt det är inte gigantiska hinder som behövs för att man ska kunna träna på precision och avspändhet och lätthet. Jag lovar er att trots att kanten inte är så hög var det absolut inte helt enkelt att rida linjen bara sådär. Man behövde ha tungan rätt i mun och hästarna mjuka och följsamma för graven är 90 grader från banken och sista tårtbiten är drygt 90 grader från graven.

Som sagt något tjatig kanske men oj vilken fin form hästarna känns i ❤️

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s