Sommar. Sommar. Sommar.

Alltså vilken helg vi har haft! Vilket väder! Man kan ju bli lycklig för väldigt mycket mindre än 25 grader och strålande sol! Lite tjatigt nog har jag dessutom väldigt fina hästar. Dom sköter sig verkligen strålande.

Gullis fick en vaccination i fredags av snälla Axel så han har tagit det lite lugnare under helgen med gräsätning i fredags, skritt i lördags och sedan longering över klockan i söndags. Klockan gjorde han dock S Å bra! En riktigt stjärna får man nog lov att säga och han verkade tycka det var skönt med motionering utan matte på ryggen också med tanke på hur mycket han frustade …

Har ju glömt skriva det också, eller ja jag ligger ju alltid efter känner man även om ambitionen alltid är att ligga i fas men han hoppade även väldigt bra i onsdags! Vi hade en liten serie som han skuttade med lätthet och fick även hoppa ett uns större vilket han gjorde gladeligen så det var riktigt kul! Och med större menar jag såklart inte stöden ut men det vet ni ju redan ni som känner mig. Större är typ över 90-100, haha. Men jag menar rytm och sånt ni vet som man alltid måste öva på. Det går utmärkt även att göra runt 100 såhär i vardagen.

Och apropå serie så förvandlades den senare till fyra oxrar med ett ganska kort galoppsprång emellan som Cindy sedan fick kämpa på i lördags. Förutom att hon som sig bör var lite tittig på ett hinder så jag verkligen fick öva på att hålla om utan att rida för starkt för då blev det ju jätte kort med hennes mastodont galopp som vi nu har. Det är verkligen sjukt vad stor galoppen har blivit! Så det här ur den synvinkeln kändes som en perfekt övning. även för mig att ha henne framför min skänkel utan att ha henne för stor och flying.

Blir ju lätt så att jag får galoppen ännu lite större när jag nu har fått henne så framme att med det trycket jag hade förut för att ens ta mig över så har jag det nu och hoppar in på varje linje. Så ja då täcker man mycket mark helt enkelt.

Hade ju självklart även byggt linjen med tittiga saker i varje oxer och hoppade fram på vattenmattan. Här kommer ingen undan utan här ska kämpas 😉 men det är ju verkligen så perfekt att vi har mycket att ställa i och bredvid hindren för att få det ännu lite mer spektakulärt. Men med tanke på minen att döma så känns det som att hon var rätt nöjd själv med lördagens pass.

Hon likt som Gullis åt gräs i fredags och sedan gjorde hon klockan på pessoaselen igår. Hon H A T A R verkligen att bli longerade. Det är det tråkigaste hon vet så man får ju mer eller mindre jaga runt henne för att hålla farten uppe … men övningen löste hon dock bra och gick på jämna tre mellan varje bom även om det kändes som att jag kämpade lika mycket som henne …

Sist men inte minst har vi Liten och om än väldigt lite så fick även hon ta några tuggor gräs i fredags till hennes stora lycka. Alla hästarna fick ha vilodag då nämligen för jag hade momsdag så för mig var det allt annat än vilodag så jag dök inte upp i stallet heller förrän drygt 19:30. Så blev lite gräs och rykt helt enkelt. Det ska man dock inte underskatta. Verkligen ett fredagsmys i mitt tycke.

Vi fortsätter att variera träningen så vi har övat en del bommar i både trav och galopp och sedan har vi varit ute och konditionstränat på vägarna. Det har dock alla hästarna faktiskt. Både tisdag och torsdag bjöd på uteritter och galoppjobb för Gullis och Cindy. Så himla härligt.

Liten har ju en bit kvar där efter hennes långa vila men då är det så skönt med våra milslånga vägar som man kan ligga och rulla på hur länge som helst typ. Det börjar ju dock efter denna fantastiska vecka med mycket värme bli lite hårt i backen så man behöver ju inte rida som en hästtjuv utan man kan sparat ett uns på benen på hästarna och vänja in dom lite så är det ju absolut inga problem med lite hårdare underlag. Jag rider ju hellre på för hårt än för mjukt om jag måste välja mellan dom två.

Liten fick sedan även hon avsluta veckan med klockan och pessoasele. Det var första gången sen i oktober hon longerades men hon skötte sig strålande och kändes väldigt glad. Hon gjorde ju klockan väldigt låg, bommarna bara 10 cm upp och inte alls lika mycket och länge som de andra två. Hon hade dock svårare för att bara rulla på i tre jämna så bjöd på alla varianter. Men så härligt att börja trappa upp träningen och så kul att få lägga in bomjobb. Snart ska vi nog även våga oss på en dressyrträning. Känns helt overkligt faktiskt!

Blev visst typ världens längsta inlägg så ska försöka skriva lite oftare så det blir lite kortare 😉 Ps. För dom som vill se hoppningen och vad vi gjorde så finns filmer på instagram så in där vettja. TeamFors- vad annars.

Nu är vi så redo för midsommarveckan. Det kommer bli så H I M L A mysig ❤️ så hästarna och jag kämpar på nu i början av veckan sen får jag lite semester några dagar vilket ska bli så himla härligt. Inte för att jag vill bli av med hästarna men för att bara få mysa och njuta några dagar av, med lite tur, fint väder, härligt sällskap och inga tider att passa.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s