Flexen.

Om det är något som jag jobbar med varje dag på hästarna så är det att dom ska vara flexibla och avspända i sin form. Jag ska kunna ändra den när jag vill, jag ska kunna rida fort eller långsamt med lång eller kort hals. Eller ja alltså alltid lång hals men lång eller längre och djupare eller mer uppe.

Cindy har ju varit riktigt bra några veckor nu men nu dom senaste dagarna tycker jag att hon känns ett uns stum och som att hon lixom går och håller igen lite. Hon är ju en latpigg häst så man vill ibland bli klämmande på henne men som ni alla vet är hon ett sto och klämma och sto i samma mening är typ lika omöjligt som att lösa Rubiks kub.

Jag hoppas att det snart ska släppa och att hon bara går och håller emot av någon enkel anledning. Det kan ju vara vad som helst, hon är lite sliten i musklerna, hon är lite brunstig, hon är tjej. Hon har jobbat på hela veckan så hon får ta det lite lugnare i helgen och återhämta sig för nästa vecka kommer Lasse igen vilket ska bli magiskt kul!

En annan som dock bara känns bättre och bättre är Liten ❤️ Det är verkligen så himla kul! Klart hon är lite piggis ibland, sparkar mig på fötterna ibland och busar ibland men hon börjar ändå verkligen bli jätte mycket starkare igen. Hon har ju haft ett väldigt långt uppehåll så det är svårt att inte le och rida den här hästen samtidigt.

Vi har dessutom nu även hoppat några små språng. Eller ja tagit ett större galoppsprång kanske jag snarare skulle säga men ja hon känns så fin och det är verkligen ett fröjd att sakta hela tiden få öka på träningen.

Och hennes flex känns väldigt väl med. Hon känns mjuk i kroppen och lätt att reglera. Har tjatat om det någon gång förr men det är verkligen en av dom viktigaste byggstenarna jag har fått med av Rebecca och som jag verkligen försöker hålla hårt fokus vid och som även har utvecklat alla hästarna och min ridning på ett så positivt sätt.

Så även som med Cindy just nu att det känns som om hon inte är 100% genomsläpplig så är alla hästarna verkligen bättre än innan och det har hänt så mycket på bara ett år. Så jag kan bara än mer längta efter att få utveckla mig och hästarna tillsammans med Rebecca.

Ska också bli kul nu när tävlingarna kommer igång smått och se hur vi står oss mot alla andra som också bara envist tränat på hemma det senaste halvåret.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s