Årets första fälttävlan

Då har även jag ridit årets första fälttävlan och oj vad kul det var!! Verkligen så roligt att vara igång! Det finns massor mer att önska men överlag är jag nöjd med alla tre momenten.

Gullis gjorde en stabil dressyr, lite mer att önska av både mig och honom. Lite högre form från honom. Lite bättre galoppvolter och lite starkare ridning av mig.

Men vi belönades med 68,04%, 32 straff. Så absolut inget att skämmas över. Än mer med tanke på att vi har mer att hämta.

Sedan var det dags för hoppningen och Gullis gjorde verkligen ett bra jobb! Tyvärr tappade ryttarinnan i fråga balansen rejält över hinder nr 5 så Gullis blev med all den rätten ett uns spänd hinder 6 och därmed lite stark i landningen och fram till hinder nr 7, kombinationen. Och ja nej istället för att jag lättade ur i handen och kom till ridning så trodde jag att det starka skulle gå över om jag vara hängde tillräckligt länge i tygeln och ja det gjorde det ju indirekt eftersom Gullis mycket riktigt stannade in i kombinationen till slut när jag hade hängt i honom en hel kortsida ….

Jag gjorde om och gjorde rätt och då hoppade han felfritt resten så jag fick med mig 4+1,6 fel. Gullis hoppade felfritt. Lite onödigt av mig känner man när han verkligen gjorde sitt jobb. Men bortsett från det är jag väldigt nöjd med hans hoppning.

Så inför söndagens sen avslutande terräng hade vi med oss 37,6 straff. Gullis gjorde sen en super fin terräng verkligen, han var så himla glad, så himla fin och så himla bra.

Tyvärr av någon outgrundlig anledning fick vi med oss ett stopp precis på slutet. Vet faktiskt inte varför, kombinationen stod kanske lite snabbt ur sväng och det kändes inte riktigt som att han uppfattade riktigt för han sprang mer eller mindre rakt in i A hindret. Det var två häckar och Gullis hoppar ju häck väldigt bra så kanske att jag inte red med tillräcklig stövel och stöd för honom? Men när vi tog om så löste han det ju väldigt enkelt och sedan felfritt de 4 sista hindrena i mål och endast 4,4 straff för tiden (+ 20 för stoppet då) så han låg bra på klockan så det känns ju super.

Så vi avslutade tävlingen med 62 straff så tänker man på det finns det ju hur mycket som helst kvar att önska såklart. Men jag är som sagt ändå väldigt nöjd med hans come back efter drygt ett år utan fälttävlan.

Han känns väldigt pigg och glad så nu känns det som att det bara kan bli bättre! Vi kom på en 4:e placering och första utanför pris så det var ju ändå inte fy skam.

Så jag är överlag väldigt nöjd med att vara ute igen och nästa start blir även det en H-100 klass och det på Ryttis om drygt två veckor. Och då hoppas vi att även vi du får följa med som dessa gång tyvärr var ömfotad efter skoningen och inte kom till start.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s