Gullis var ju också med.

Gullis var ju självklart också med på ryttis i helgen och gick därmed årets andra tävling. Han hade lite mer att önska i både dressyren och hoppningen men är överlag ändå väldigt nöjd med hans tävling där terrängen var absoluta höjdpunkten.

Precis innan start i dressyren fick Gullis absolut panik över någon oklar anledning. Om det var ett djur som bet honom eller om han hade svett i örat är högst klart men det blev att ca 30 sekunder innan start att spraya hela honom (igen) med flugspray och sedan av slita av honom luvan. Han tävlar ju alltid med luva för han verkligen H A T A R ju att få saker i öronen. Men jag kunde inte hitta någon mer anledning till hans panikattack än att han eventuellt svettades i öronen då det var så extremt varmt i helgen.

Så det fick ju såklart fokuset lite rubbat men vi höll absolut ihop det helt okej under programmet och red ihop 65,65% och la oss därmed på en 5:e och placering efter dressyren. Det är ändå helt okej när vi har massor mer att hämta. Jag har ju såklart skickat programmet till Rebecca så hon har spanat in det och vi ska försöka få till ännu en programträning innan nästa tävling. Jag har ju haft det lite som upplägg nu att ta 10 min av min träningstid nu det senaste för att rida program vilket verkligen har varit guld värt. Jag känner verkligen att jag måste avsätta helst en dag i veckan för just programridning för att få till detta ännu bättre. Hästarna är väldigt fina och i fin form så nu måste vi finslipa på just programdelarna dessa få tävlingar vi har i år för att sedan gå in i vinterträning igen. Usch bara att ta ordet vinterträning i munnen i augusti känns olustigt … men ja det är ju ett faktum. Nu två månader av tävlingar och sedan ja då är det vinterträning…

Hoppningen hade absolut mer att önska och då mest av min ridning faktiskt. Gullis känns ändå rätt avspänd och gott gående nu men jag red med lite för mycket tryck så två bommar fick jag ta. Det var väldigt kort i kombinationen och jag red in lite som en superhjälte så då blev det inte lite kort. Då blev det svinkort …. så frontbommen ut föll. Jag kom lite i samma läge på sista linjen och fick inte ett optimalt språng på sista hindret så även den bommen föll.

Innan dess ”hade Gullis” rivit 4:an precis som Cindy så resultatet blev 12 fel och det är ju absolut för dåligt det är ju ingen tvekan om det! Men det låter kanske lite konstigt att jag på ett sätt ändå är nöjd med honom. Men med tanke på att han för 6 månader sen absolut inte hoppade alls så är jag extremt glad över att han nu känns rätt självgående. Nu handlar det om att jag ska bli stark och trygg i min position och ska våga vara lite kall i min ridning. Men det är ju extremt mycket lättare att öva konstruktivt på en häst som mår bra än på en häst som i vintras mådde dåligt. Så vi fortsätter att öva på för att kunna göra fina avspända tävlingar.

Gullis avslutade dock tävlingen på ett väldigt fint sätt där han satte en säker nolla i mål men en sekund för snabb så det var ju såklart lite klantigt av mig! Det kunde jag ha planerat lite bättre men det var precis samma som med Cindy. Låg på klockan minut 1 och 2 och sedan var hästarna väldigt snabba minut 3 och 4. Eller ja ingen av dom hann ju aldrig till minut 4 eftersom att som var så fräscha.

Gullis sprang absolut hela terrängen med spetsade öron och alla som såg honom tyckte att han såg så lycklig ut och det kändes absolut så och det gick inte att inte le.

Så det var verkligen en så extremt rolig tävling förra helgen och jag är över lag väldigt nöjd med mina hästar och jag ser så mycket fram emot att få fortsätta träna och tävla med dom i år.

Och ser man till resultatlistan så avslutade Gullis absolut godkänt även om jag gärna åtminstone hade haft ett M45 men det högsta vinsten är ändå att Gullis gör fina tävlingar igen och att han känns lycklig och mår bra. Så tacksam för alla runt mig som har hjälpt till med detta för att få honom att må bra och kännas bra igen.

Bästa Birgitta fångade oss på bild även denna tävling och man känner ju bara hur dessa bilder bara strålar av extrem lycka ❤️

Nu laddar vi som sagt om för Hofors om en vecka vilket ska bli jätte kul och mysigt med en helg på landet.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s