Tänk att Liten är igång igen.

Lite smått overkligt känns det helt klart efter en extremt lång vår med långsam igångsättning att hon nu äntligen har gjort sin första tävling. Det som inte ens kändes säkert skulle vara möjligt när vi stod där i november med en jätte sjukt Liten.

Men i helgen som var fick hon äntligen komma ut och lufta sina vingar på Arbottna Horse Show ute på fina Muskö. Vädret bjöd på strålande sol och Muskö som alltid på härliga, mysiga tävlingar. Liten gillar dessutom Muskö och har en statistik med 100% pris med sig hem därifrån. Så även denna gång.

Jag tycker att Liten gjorde en väldigt fin dressyr, mycket som vi har övat på under våren var på plats. Hon hade lång hal och höll sig lugn. Dock dippade nosen in ibland och då upplevde domaren att hon blev hög i kruppan Så inga poäng att skryta med utan 63,04% men känslan känns verkligen som att vi är på rätt väg och att det verkligen finns att bygga på nu en månad framåt till nästa start.

Hoppningen gjorde hon sen väldigt lekande lätt och felfritt. Hon kändes väldigt lugn och avspänd. Så det var super kul. Sen ska vi väl tillägga att vi ”bara” red en H90 så en banhoppning på 95cm ska hon ju såklart göra i sömnen. Men så mycket har vi inte hoppat och vi har inte heller tävlat sen 2 november 2019 så alltså 9 månader nästan exakt sen. Men hon kändes så fin!

Detta la oss med 37 straff på en 7:e placering av 36 startande inför söndagens terräng.

Terrängen gick sen som sagt på söndagen och även den i strålande sol. Jag visste inte riktigt hur hon skulle kännas rent orkemässigt. självklart har vi gjort lite galoppjobb men långt ifrån lika många som de andra hästarna såklart. Men vi kan säga såhär – orken var det verkligen inga problem med!

Hon löste verkligen banan hur enkelt som helst och hon visade även vilken gigantisk galopp hon besitter så tiden var snarare ett problem åt fel håll om en säger och vi gick i mål på 3,36 min mot optimaltidens 4 min så vi fick med oss 3,6 straff för tiden vilket kostade oss en 5:e placering men vi behöll vår 7:e placering med 40,6 straff och fick med oss en vit rosett hem.

Så härligt och smått overkligt att vi nu är igång igen men nu väntar ännu en månad med träning innan vi startar nästa gång och då är planen en H100 på Botkyrka.

Som alltid är det så lyxigt att tävla på Muskö för dom skämmer ju bort oss år efter år med att ha en fotograf på plats som sedan låter oss använda bilderna fritt. Tusen tack för ännu ett år Bea och Jonas och alla andra också såklart som gör denna tävling möjlig!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s