Underbara landet.

Vilken mysig helg vi har haft på landet! Härligt sällskap, god mat, fina tävlingar, sol och bad. Vi kom upp i fredags kväll där vi mötte upp Cissi och Eva i stallet och installerade hästarna i Evas fina stall och hästarna trivs som alltid helt utmärkt där.

Jag hade tränat program på båda för Rebecca på dagen och båda presterade fint och gjorde ritter över 70%. Härligt! Sen smörjdes allt, hästarna badade och fick vila lite inne och äta mash medan jag packade det sista innan vi sen började rulla vid 17:30 mot landet.

Både hästar och läder putsas såklart med produkter från TIB.

Så när vi kom fram blev det mest att natta hästarna och ge dom kvällsmat och sätta på täcken. Ja mina hästar har täcken när de tävlar för att behålla glansen lite mer under hela helgen då alla mina hästar mer än gärna ligger och sover godare än godast. Och nu även om man inte vill erkänna det börjar det även smyga på lite kyla på kvällarna. Märks verkligen att sommaren tyvärr tyvärr tyvärr lider mot sitt slut ….

Så efter det åkte vi ner till stugan där mamma hade förberett middag och mys innan vi kröp i säng och laddade upp för tävling som väntade på lördagen när vi skulle till Hofors för att rida H100 på både Gullis och Cindy.

Upp i ottan för att knoppa, rykta av dom och sedan styra ut till tävlingsplatsen där Cindy hade startnr 2 och starttid 8:07. Cindy briljerade ännu en gång i dressyren och var så himla fin! Hon slog till med 5 st 8:or och även en 8,5! Tack tack tack Rebecca för alla dessa programridningar vi har slitit med i sommar! Nu börjar det verkligen ge avkastning. Så vi belönades med 72,174% Härligt!

Tyvärr så följde vi upp detta med en av våra livs sämsta hoppningar. Inte att Cindy var dålig, verkligen inte. Hon hoppar ju alltid magiskt! Men hon blev lite tittig och spänd så hon fick med sig två bommar så vi fick tyvärr med oss 8 straff. Det är ju klart att man alltid vill vara felfri, än mer på Cindy som man vet kan vara felfri med en apa på ryggen. Men vi får helt enkelt träna lite mer på banhoppning inför nästa start. Och vi hoppas även att Stefan snart kan komma igen och drilla oss för man känner att det börjar bli alldeles alldeles för länge sen nu.

Efter Cindy blev det sen en liten paus innan det sedan var dags för Gullis, även han levererade sen en väldigt bra dressyr. Tyvärr genomgående för hela den här tävlingen var att Gullis hade en lite klantig ryttarinna i samtliga discipliner.

Så vi inledde med en stor miss i dressyren där jag blev lite för het på gröten i sista travökningen så Gullis blev lite överrumplad och vi fick ett väldigt kostsamt galoppinslag och en 4:a. Men trots detta kostsamma hade vi hög kvalité i resten av programmet så vi belönades ändå med 70,435%. Så jag låg 3:a och 5:a av 23 startade efter dressyren på Cindy och Gullis. Vilket jag är nöjd med.

Men som sagt misstagen avlöste sedan varandra och vi fick tyvärr lägga till 12 fel efter vår hoppning … Gullis blev precis som Cindy väldigt tittig på hinder nr 2 och rev den precis som henne. Men efter det hoppade han väldigt bra. Dock hoppade han mig än em gång ur sadeln på sista linjen så vi fick en galoppsprång mindre till sista hindret = den bommen föll. Och det var ju verkligen allt annat än Gullis fel. Jag borde ha haft bättre känsla på hur stora språng jag red och satt tillbaka honom lite även om jag tappade balansen. Och ett dåligt språng kommer sällan ensam … vände upp på sista hindret ur det dåliga längre jag landade i utan att göra något med galoppen så där checkade Gullis förståeligt ut. Jag bara klappade på honom la en liten volt i en bättre galopp och han hoppade väldigt fint. Så stackars Gullis fick stå ut med alla mina misstag på en och samma tävling.

Så med 8 resp 12 straff till låg vi på en 5:e placering och en 13:e plats inför söndagens terräng.

Lördagseftermiddagen spenderades sedan på landet med lunch och bad i sjön, hästarna fick gå i gräshsge och mysa innan dom fick komma in för lite eftermiddagsmat och vi styrde sen in till byn för att äta på Gästis.

Helt perfekt uppladdning inför söndagens terräng helt enkelt.

Söndagen började även den relativt tidigt då Cindy lämnade startfållan 9:02. Och som hon gjorde det! Hon var som en miljon hela banan runt och gjorde allt med lätthet och kom in inom tiden. Otroligt nöjd med henne! Hon ger verkligen en magisk känsla och hon har utvecklats så galet mycket den här säsongen!

Men noll straff till i bagaget landade vi sedan på 35,8 straff och slutade till slut på en 2:a placering. Så oerhört stolt över Cindy som nu gjort två tävlingar i år, fått med sig två placeringar hem och gjort två M45 tävlingar. Fantastiska underbara lilla häst!

Gullis hade verkligen inte sin tävling i helgen. Han hoppade av alldeles för stort på 2:an och blev då lite för försiktig till 3:an som var spets och jag fick ett stopp där tyvärr. Men precis som i hoppningen dagen innan gjorde jag bara en volt och gjorde om och gjorde rätt och då hoppade han såklart enkelt som bara han kan. Tyvärr så ramlade Alma av precis när vi hoppade 3:an så vi blev sen stoppade innan fyran och fick vänta tills Alma var på benen och hennes häst var fångad. Så vi fick ännu ett litet avbrott i vår ritt.

Men vi kom igång sen och Gullis kändes väldigt fin! Och löste alla frågor på ett enkelt sätt men tyvärr fick vi med oss ytterligare ett hinderfel på sista vattnet. Lite onödig ridning från mig efter en lång galoppsträcka men styrde bara på igen och då hoppade han som en miljon.

Helt klart inte Gullis tävling, eller snarare inte vår tävling rent samspelsmässigt. Men kanske lika bra att ta alla misstag på en tävling och samla dom än att sprida ut dom. Och Gullis har gjort en fin tävling men jag kunde tyvärr inte riktigt matcha honom på ett bra sätt denna gång. Så vi slutade på en 15:e plats till slut och inget resultat att skryta med men ändå skönt att få en tävling i ryggen.

Men vi har verkligen haft en mysig helg och jag är väldigt nöjd med mina fina hästar! Självklart så önskar jag lite mer av min egen ridning på Gullis. Men hästarna har verkligen kämpat med mig i helgen och när jag har levererat dom rätt har dom varit miljoner för mig.

Nu tränar vi på i tre veckor innan vi styr till Botkyrka för ännu en H100 klass och då är planen att alla tre hästarna ska få följa mig! Vilket ska bli så himla roligt!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s