Förvändgalopp och studs.

Efter en vecka med lite feber och dyl hos ryttarinnan och enbart ridning av henne på träningen i måndags så var jag tillbaka i sadeln i helgen. Det är verkligen skönt att ha Cissi till hjälp i stallet och på ett sätt perfekt att två hästar tävlade förra helgen så dom ändå skulle inleda veckan med återhämtning.

2020 är verkligen året då mitt immunförsvar har varit under all kritik…. jag blir på riktigt småkrasslig typ 4-6 vecka just nu och så är jag sänkt 3-5 dagar och sen går det över och så börjar det om igen … helt värdelöst. Och ja jag har testat mig för Corona. Och nej jag har inte det och har heller inte haft. Och jag tror dessutom inte alls att det är det. Så alla kan vara lugna. Men oavsett vad så är det extremt jobbigt att gång på gång bli lite lätt småsjuk.

Men om vi återgår till roligare så var hästarna fina i helgen. I lördags fick alla öva på förvändgalopp på kvartslinjen. Fick det som hemläxa från träningen i måndags och då vågar man ju inget annat än att öva. Och den som var sämst för dagen var faktiskt Gullis. Sämst är kanske ett hårt ord och han gör ju den övningen väldigt enkelt och bra att kunna rida rakt fram innanför spåret med rak häst. Jag kan även ställa både höger och vänder oavsett vilken galopp jag rider. Däremot så skulle jag bara avsluta passet med att känna att han även kunde vara rak i skritt och kunna skritta samlat rakt fram. Men ja nej det var där det sket sig. I skritten ville han helst vara en ostkrok och oavsett varv eller övning gå böjd till höger. Vi slet på lite med det men vi nådde faktiskt inte hela vägen fram. Han var också den sista hästen jag red så jag måste nog även se att min ork brast lite. Just nu rider jag ju på två Ipren i kroppen så det är ju inte 100% optimalt men ibland får det ju vara så. Och jag fick helt enkelt fortsätta det jobbet på söndagen.

Söndagen bjöd sen på lite samma tema med rakhet och styrka men denna dag med några hinder till hjälp så alla hästarna fick travhoppa en studs.

Bortsett från att Gullis fortfarande var lite skev till en början så var det han och Liten som sen briljerade i studsen. Liten var riktigt riktigt bra och väldigt avspänd och lugn. Även Gullis gjorde det väldigt lugnt. Så stor timme upp för dom!

Cindy däremot som för två år sen gick två galoppsprång på 7,10 och idag går tre galoppsprång på 18m ville nog helst ta livet av sig när det kom till studsen. Hon fick verkligen kämpa så hon fick faktiskt inte göra det riktigt lika många gånger som dom andra för man kände att det sög ordentligt. Så hon får helt enkelt göra om övningen om någon dag istället. Så hon får göra det oftare men färre gånger.

Jag själv försökte verkligen fokusera på att trycka fram min skänkel och hålla den nära sadelgjorden och fokusera på min sits. Jag försöker generellt just nu när jag hoppar hemma att verkligen få till ett uns bättre sits. Allt blir ju väldigt mycket lättare om man har en bra och stabil position.

Gullis hoppade jag även fram på ett plank där jag verkligen försökte nästan rida lite i undertempo och ha honom kvar i rytmen och inte rida på för mycket tryck. Jag har ridit med väldigt mycket trycket nu ett tag och jag måste komma tillbaka lite mer att han ska hoppa lite mer på styrka och ha ett inre lugn. Han har ju nu två tävlingar i år hoppat mig ur sadeln när jag har så mycket tryck så allt hänger ju lite ihop. Dålig position, mycket tryck, stor galopp. Då blir det ju sjukt svårt att rida. Så nu får vi alla öva för att finslipa på småsaker och bli bättre. Och nu låter det dessutom som att det är väldigt nära att Stefan kommer så det ska bli väldigt väldigt bra och välbehövligt.

Två veckor nu till nästa start så det är bara att börja toppa formen på hästarna efter återhämtningen och även för att kunna finslipa resultaten ännu mer.

Botkyrka har ju som sagt även öppen bana just nu så ska försöka klämma in och komma dit och hoppa lite innan dom stänger. Hade varit skönt att bara åka att öva på att hoppa borta även om vi har dom bästa av dom bästa förutsättningarna hemma.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s