Efter dalar kommer toppar.

Så tydligt att hösten närmar sig, kylan kom som ett brev på posten och så även regnet. Med regn kommer lera och med lera så kommer mina träsktrolls sanna jag fram … precis när vi du var inköpt hade hon fortfarande den prinsess-aura som hon till sitt yttre har och ville allt annat än att bli lerig. Men nu efter snart tre år tillsammans med den övriga flocken har detta angenäma beteende gått över …

Än så länge har iallafall Gullis hållit sig relativt ren och valt att inte lägga sig ner. De övriga två däremot har absolut rullat sig varje dag nu. Så nu börjar helt enkelt tiden med lera i manen. Tro det eller ej om mig men ja ibland är även mina hästar lite skitiga när jag rider …

Hann med att rida Liten på galoppbanan innan min träning igår så det var ju hur skönt som helst både att rida när det var ljust och att regnet kom sen lagom till min träning och höll sen i sig och utvecklades negativt i dess bemärkelse att det ökade under kvällen. Så det var riktigt skönt att bara ha stallpyssel kvar efter träningen.

Som träningskompis för dagen föll valet på Gullis då han som sagt känts lite ramsne under helgen och jag inte varit helt nöjd med rakriktningen. Men fasen att slita på och vara noggrann ger till slut resultat. Gullis var verkligen riktigt bra på träningen! Det var så kul!

Och det känns extra bra när Pelle säger – jätte raka galoppsprång där!

Så på den tredje dagen kommer återuppståndelsen kunde man känna. Gullis blev även väldigt lätt och bra i fronten och var sig mycket bättre och gjorde verkligen jätte fina skolor i både trav och galopp. Så väldigt nöjd med att jag tog honom på träningen, dagens i-landsproblem att ha tre hästar att välja på, och det var väldigt skönt att då bra hjälp och att han var så fin!

Drömhästen

Efter träningen sen blev det stallfix med att duscha Gullis, smörja och olja all utrustning, plocka undan lite tvätt, sortera ut ny tvätt, rykta Cindy som hade en vilodag och till sist mata med lite morötter och kvälla hästarna.

Helt klart en toppen inledning på veckan! Det bästa med måndagar nu under hösten är att den alltid kommer innehålla dressyrträningar så hela hösten kommer veckorna att börja smashing.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s