Ett vinnande koncept.

Något som jag verkligen har slitit med den här sommaren är att jag ridit programträning minst två gånger i månaden ibland mer och dessutom på alla hästarna. Jag har inte varit en dålig dressyrryttare innan så, men jag har känt ett tag att det finns mer att hämta där och att jag skulle vilja bli ännu bättre på att just visa upp hästarna. Hybrisen i mig tittar ju en hel del på Carl Hedin på Instagram och jag tycker absolut att han är duktig på att rida program och visa sina hästar och att dom ser sådär härligt mjuka ut. Så det är absolut lite av en inspirationskälla för mig.

Och lyxen för mig är ju att jag har en extrem dedikerad tränare som dessutom är dressyrdomare så hon kan nog fälttävlansprogrammen nu så att det blöder ur ögonen. Men som det har gett resultat!

Cindy har ju gjort tre starter i år och gått på 73,9%, 72,17% och 70,43%. Och legat 2:a, 3:a och 3:a efter dressyr vilket känns så kul!

Gullis vill knappt vara sämre om än lite med sina 68,04%, 65,65%, 70,43% och 68,69% och därmed legat 4:a eller 5:a och efter dressyren.

Liten har ju varit lite hetare och tränat lite mindre med tanke på att hon var borta helt mellan oktober och juni. Så hon har gått två starter på 63,04% och 65,43%. Så där har vi lite mer att öva på men det ska bli riktigt kul att se hur hon kommer ut nästa år även om hon resultatmässigt briljerar i år med felfria hoppningar och terränger så 100% pris med hem på henne. Samma gäller faktiskt på Cindy! Dom skämmer bort mig så ❤️

Så förra måndagen var det absolut inget undantag utan två hästar fick gå programridning för Rebecca. Bjuder på Litens ritt här ovan. Och vi kommer helt klart fortsätta med detta tävlingssäsongen ut innan vi går in helt i vinterträning igen.

Har varit ett perfekt upplägg nu med ren dressyrträning för Pelle och sedan program finslip för Rebecca även om vi rider fram och därmed tränar såklart. Men jag är extremt nöjd med resultatet av noggrann träning och jag känner att det finns så mycket mer att utveckla både träningsmässigt och uppvisningsmässigt så det är så himla kul!

Nu kanske jag avslöjar min största affärshemlighet vad vet jag men jag kan verkligen rekommendera alla att rida mer program. Det gör stor skillnad. Att just tvinga sig själv att rida i skarpa lägen och inte ha utrymmen för att ta om eller vänta ett varv extra. Utan man måste bli snabb som ryttare och ha hästarna så där härligt instagram mjuka i 5 min i följd utan anspänning.

Två tävlingar kvar i år och jag ska absolut göra allt för att hålla den här högre nivån vi har nått nu och vara minst lika bra som tidigare starter. Ska bli så sjukt kul! Jag är så taggad!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s