Vetcheck.

Vi har ju lyxen att få hem Axel till oss drygt varje till varannan vecka så när vi kom hem från Skåne fick Cindy och Gullis sig höstens vetcheck.

Cindy och Liten kollades även en gång tidigare för drygt 2 månader sedan så nu var det dags igen. Även om Liten får vänta ett uns på hennes nästa check.

Så skönt som sagt att kunna kolla hästarna hemma och så lyxigt att ha så proffsiga människor runt sig hela tiden. Det är ju tillräckligt svårt att ha häst som det är så att få ha grym kunskap i sin närhet känns oerhört privilegierat.

Cindy fick som sagt en grön stämpel i rumpan efter säsongen vilket känns så himla skönt! Men självklart får hon vintervila ändå för att ladda om och smält allt hon har gjort i år. Så hon har tre veckor av hage, vila och skritt på maskin nu.

Jag försökte vara lite snäll och longera henne i repgrimma för hon har absolut börjat tröttna lite på att vila men fan. Hon h a t a r ju att bli longerad så det var ju dömt att misslyckas … så hon får helt enkelt hålla sig till vila, hage och skritt en vecka till innan vi sätter igång vinterns jobb.

Även Gullis har lättare jobb nu i tre veckor innan det är dags att öva vidare på att bli ännu bättre.

Superskönt som sagt att ha hästarna kollade och Liten ska ha en avstämning lite senare och så blir det en till koll för alla hästarna framåt mars innan vi förhoppningsvis får dra igång 2021.

Just nu känns det verkligen skönt att jag hade i mitt upplägg att hästarna skulle ha de lugnt nu och sedan tränas med tanke på läget i så väl världen som Sverige och med alla tävlingar som nu åter blir inställda så påverkar det nu i närtid inte mig och hästarna alls.

Det som tyvärr påverkar är ju att Stefan inte får komma hit just nu vilket såklart är piss trist rent utsagt! Men vi får bara hjälpas åt allesammans och göra allt vi kan för att ta hand om varandra och oss själva och verkligen vara strikta med att stanna hemma, vara ute och svänga så lite som möjligt och hålla en god hygien överlag. I teorin borde det ju inte vara så svårt när precis varenda en i hela landet vill samma sak så vi får hoppas att vi får en acceptabel kontroll så fort som det bara går!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s